Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 mai 2017, 17:20 Natura şi turismul views 7548
Reguli de control suplimentare la frontiera de stat
18 mai 2017, 17:20 Natura şi turismul views 7548

Reguli de control suplimentare la frontiera de stat

Hotărîrea Executivului pentru implementarea Legii nr.215 din 4 noiembrie 2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova va fi publicată mîine în Monitorul Oficial.

Hotărîrea întrunește normele aplicabile controlului asupra persoanelor la trecerea frontierei de stat şi armonizează legislaţia naţională cu legislaţia Uniunii Europene. Totodată, aceasta transpune cele mai bune practici europene din domeniul de referinţă, stabilite în Regulamentul UE 2016/399 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen).

Documentul conține regulile suplimentare privind controlul la trecerea frontierei de stat, regulile de regim în punctele de trecere a frontierei de stat, lista punctelor de trecere a frontierei de stat ale R. Moldova, normele tehnice de înzestrare a punctelor de trecere a frontierei de stat, regulile de eliberarea a permisului de activitate în punctele de trecere a frontierei de stat, regulile specifice ale regimului zonei de frontieră.

Conform hotărîrii, traficul în punctele de trecere va fi separat de culuare delimitate prin indicatoare speciale, fapt ce va permite fluidizarea fluxului de trecători, dar şi efectuarea unui control mai riguros. De asemenea, documentul stipulează că nu se va aplica ştampila de intrare sau de ieşire din R. Moldova pe paşapoartele cetăţenilor Republicii Moldova, pe documentele de trecere ale şefilor de stat şi ale demnitarilor, inclusiv ale membrilor de familie care îi însoţesc, pe licenţa pilotului sau pe certificatul de membru al echipajului aeronavei şi pe legitimaţia de inspector pentru siguranţa zborului, pe documentele de călătorie şi pe actele de identitate ale personalului navigant inclus în echipaj, pe documentele de trecere ale pasagerilor incluşi în lista de pasageri aflaţi la bordul navelor de croazieră.

Şefii de stat şi de guvern şi membrii delegaţiei acestora, ale căror sosire şi plecare au fost anunţate oficial Poliţiei de Frontieră prin canale diplomatice, nu sînt supuşi controlului trecerii frontierei.

Regulile suplimentare privind controlul la trecerea frontierei de stat stabilesc şi modalitatea de înregistrare, procesare şi transmitere a informațiilor de către transportatori.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

frontiera , control , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.