Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 aprilie 2024, 17:00 Turismul în Moldova views 131247
Mănăstirea „Sfintelor Femei Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus, Căușeni (Foto, Video)
29 aprilie 2024, 17:00 Turismul în Moldova views 131247

Mănăstirea „Sfintelor Femei Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus, Căușeni (Foto, Video)

Mănăstirea Sf. Marta și Maria este situată la 75 km de Chișinău, în apropierea satului Hagimus. A fost întemeiată în anul 1997 de către preotul Andrei Cotruță, inspector la Seminarului Teologic Noul Neamț, cu ajutorul Mănăstirii Noul Neamț.

Inițial, aici a fost construit un lăcaș cu hramul Sfintelor mironosițe Marta și Maria, dar și cîteva chilii și școala, în care în anul 1998 a fost deschis Seminarul Teologic pentru femei.

Biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului„ este prea mică pentru numărul mare de creștini care vin să se roage aici. Acum cîțiva ani s-a pus temelia unei catedrale cu două prestoluri: biserica „Sfintelor Femei Mironosițe Marta și Maria" (biserica de vară) și biserica „Sfîntul Apostol Andrei" (biserica de iarnă).

În prezent, lucrările de construcție a unui nou lăcaș sînt aproape finisate, continuă pictarea catedralei. În ultimii ani, a fost efectuat un spectru foarte larg de lucrări de amenajare a teritoriului și a parcului, se construiește o nouă clădire cu 3 etaje, probabil, un hotel pentru pelerini și turiști. Sînt în proces de desfășurare lucrările de amenajare ale cascadei din 3 lacuri de la marginea parcului. Au fost echipate locuri de parcare pentru transport. Această mănăstire este, fără îndoială, cea mai bună din sudul Moldovei și una dintre cele mai frumoase din țară. Am vizitat aceste locuri, începînd cu anul 2011 și trebuie să mărturisim că popularitatea lor crește pe an ce trece.

Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Cuvinte cheie:

Căușeni , turism , manastire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
646 locuitori

Marienfeld este un sat din cadrul comunei Ialpujeni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 646 de oameni.Satul Marienfeld a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.