Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 februarie 2014, 09:55 Natura şi turismul views 9799
Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender
Foto: moldpres.md
11 februarie 2014, 09:55 Natura şi turismul views 9799

Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender

Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender. Acest lucru a fost anunțat în timpul vizitei delegației turce, condusă de ministrul Vămilor și Comerțului, Hayati Yazici în regiunea din stînga Nistrului.

Oaspeții străini au vizitat complexul istoric și arheologic "Cetatea Bender", situat pe malul drept al Nistrului, dar sub jurisdicția autoproclamatei rmn.

În timpul vizitării cetății Hayati Yazici a lansat o serie de propuneri concrete în contextul susținerii părții transnistrene în restabilirea aspectului istoric al fortăreței. De asemenea, oficialii turci de rang înalt și-au exprimat interesul pentru dezvoltarea industriei turismului în stînga Nistrului.

Cetatea Bender a fost construită după proiectul arhitectului turc Sinan, după modelul fortărețelor occidentale de tip bastion. Construcția a început în 1538, după anexarea orașului la Imperiul Otoman. Cetatea era împărțită în partea superioară, inferioară și citadela. Suprafața totală - aproximativ 67 de hectare.

Sursa: moldnews.md

Cuvinte cheie:

turism , Turcia , cetate , Bender , Moldova , Arhitectura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
482 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoare și Valea Norocului. Satul Izvoare se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. A fost menționat documentar în anul 1552 cu denumirea Loziile.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.