Mergi spre compartimentul: Cinematografia
13 iulie 2016, 09:45 Cinematografia views 7929
Regizoarea din R. Moldova care a fost desemnată la Hollywood (Video)
13 iulie 2016, 09:45 Cinematografia views 7929

Regizoarea din R. Moldova care a fost desemnată la Hollywood (Video)

Anna Constantinova este tînăra regizoare din Republica Moldova care recent a cîștigat premiul „Best Woman Filmmaker" la festivalul Hollywood Boulevard Film pentru scurtmetrajul „Brunfelsia".

Filmulețul are o durată de 9 minute și este videoclipul unei melodii a formației australiene „Artefact". Pelicula prezintă o poveste animată despre prietenie și curaj. Aceasta a fost realizată în 3D de echipa C.A.R.L. Productions care este condusă de tnăra regizoare.

„Scenariul a fost scris de producătorul trupei. La filmuleţ s-a lucrat vreme de cinci luni, iar în ultimele trei luni am muncit din greu şi chiar nu dormeam nopţile", a declarat regizoarea pentru Jurnal de Chişinău.

Premiul de la Hollywood Boulevard Film nu este unicul din palmaresul talentatei regizoare din Moldova. Filmulețele Annei precum „Dimension" (2015) s-a numărat printre finaliștii a trei festivaluri internaționale. „What I want", o altă peliculă realizată de Anna, a fost premiat la Cannes și Los Angeles, iar „Brunfesia" s-a făcut remarcat la 14 festivaluri de film din întreaga lume.

Anna Constantinova a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea Operator de imagine, iar în prezent este director la C.A.R.L. Production, o companie pe care a fondat-o alături de italianul Leonardo Roma.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

regizor , Hollywood , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.