Mergi spre compartimentul: Bucătăria
01 octombrie 2013, 15:27 Bucătăria views 8566
01 octombrie 2013, 15:27 Bucătăria views 8566

Apicultorii moldoveni participă la Congresul Internaţional APIMONDIA 2013


Foto: tv7.md

Asociaţia Naţională a Apicultorilor din Republica Moldova participă cu un stand naţional în cadrul ediţiei a 43-a a Congresului Internaţional al Organizaţiei Mondiale a Apicultorilor "Apimondia 2013", care se desfăşoară în perioada 29 septembrie-4 octombrie la Kiev, Ucraina.

Potrivit Serviciului de presă al Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova /MIEPO/, participarea producătorilor autohtoni de miere de albini la acest eveniment a fost posibilă graţie suportului oferit de fondul Programului „Promovarea Exportului şi Atragerea Investiţiilor", administrat de MIEPO.

Congresul APIMONDIA are loc sub patronajul Preşedintelui Ucrainei Victor Ianukovici, şi va întruni atît apicultorii amatori, cît şi profesionişti şi experţi din domeniu şi din industriile conexe, oameni de ştiinţă şi inventatori, importatori şi exportatori de produse apicole şi a utilajului de producere, reprezentanţi ai organizaţiilor publice şi guvernamentale.

Participanţii la Congres se vor familiariza cu cele mai recente cercetări şi inovaţii în domeniul apiculturii la nivel mondial, în scopul prezentării gamei de produse - de la miere de albini pînă la cel mai performant echipament şi utilaj de producere. De asemenea, vor avea posibilitatea de a stabili contacte noi cu exportatorii şi importatorii produselor respective.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

agricultura , congres , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.