Mergi spre compartimentul: Bucătăria
13 martie 2013, 15:12 Bucătăria views 8440
13 martie 2013, 15:12 Bucătăria views 8440

Moldovenii – maeștri la preparat sushi

Opt echipe din Belgia, Singapore, Suedia, România, Ucraina, Uruguay, Statele Unite, dar şi Republica Moldova au pregătit aproape 2000 de role de sushi, numite nigiri. Bucatele sînt făcute, de obicei, din orez şi acoperite cu o felie de peşte crud. Reprezentantul Republicii Moldova, bucătarul-șef Alexandru Tkaciuk, a preparat un simplu nigiri sushi, înlocuind felia de pește cu cea de carne de rață sălbatică, pe care a prăjit-o.

Concurenţii au trebuit să facă faţă celor 4 runde ale competiţiei, după care juriul şi publicul au desemnat cîştigătorul. Cît de bizar n-ar suna, dar acesta a fost un bucătar din Suedia. El a combinat spuma de dovleac cu somonul scandinav.

Organizatorii au declarat că scopul evenimentului a fost de a le demonstra vizitatorilor că sushi, deşi este o mîncare tradiţională niponă, poate lăsa loc imaginaţiei şi creativităţii maeştrilor bucătari din întreaga lume.

Istoria acestui fel de mîncare, savurat de milioane de oameni din toată lumea, a început în urmă cu două secole, cînd locuitorii capitalei japoneze, mereu grăbiţi, preferau să mănînce peşte crud cu orez. Şi astfel nu pierdeau timp pentru pregătirea bucatelor, scrie prime.md.

Cuvinte cheie:

concurs , bucataria , reteta , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
4496 locuitori

Sălcuţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Sălcuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4496 de oameni. Satul Sălcuţa a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.