Mergi spre compartimentul: Bucătăria
02 aprilie 2019, 10:30 Băuturi tradiţionale views 15046
În Moldova a fost descoperit coniac cu vîrsta de maturare de 120 de ani
02 aprilie 2019, 10:30 Băuturi tradiţionale views 15046

În Moldova a fost descoperit coniac cu vîrsta de maturare de 120 de ani

Descoperire uimitoare a fost făcută de către angajații companiei "EuroAlco" în timpul reconstrucției turnului distileriei, construit de însuși Nicolai Șustov.

Încă în anul 1898 în orașul Chișinău a fost deschisă fabrica renumitei companii «Н.Л.Шустовъ съ Сыновьями».

Remarcabil este faptul, că pe teritoriul fabricii s-a păstrat cea mai veche clădire din Europa a distileriei Șustov.

Pentru o lungă perioadă de timp, turnul stătea abandonat și începu să se prăbușească. Recent, compania "EuroAlco", pe teritoriul căreia se află distileria, a decis să înceapă lucrările de reconstrucție și restaurare a monumentului istoric.

Demontînd pardoseala, muncitorii au descoperit intrarea într-un mic subsol de piatră, unde, în tot acest timp, se afla un butoi de stejar cu volumul de 100 de litri, cu sigiliul Șustov, datat 1899. Testele de laborator au confirmat vîrsta distilatului, remarcînd calitatea sa impecabilă.

Potrivit reprezentanților companiei, este puțin probabil ca coniacul îmbuteliat de însuși Șustov va apărea pe rafturile magazinelor, luînd în considerație costul și cantitatea limitată al acestuia.

Un astfel de produs se va potrivi, mai degrabă colecționarilor și adevăraților cunoscători a subtilității. Prin urmare, în prima etapă vor fi îmbuteliate doar 50 de sticle sub marca "MONARH", care va scoate în evidență elitismul acestei băuturi. Deja se lucrează asupra proiectării la realizarea etichetelor și asupra căutării unei sticle exclusive, demne de această băutură divină. Pentru a fi la curent și a afla primul despre startul vânzărilor coniacului istoric, urmăriți noutățile companiei pe site-ul www.euroalco.md

Apropo, după finalizarea reconstrucției, oricine va putea vizita personal distileria Șustov și va putea vedea, cu ochii proprii, subsolul unde a fost găsit coniacul Șustov cu vîrsta de 120 de ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

divin , Moldova , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
266 locuitori

Evghenievca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea Evghenievca se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de oameni. Satul Evghenievca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.