Mergi spre compartimentul: Costumul popular
17 noiembrie 2017, 10:52 Costumul popular views 7803
Costume naționale în dar de la familia președintelui Igor Dodon
17 noiembrie 2017, 10:52 Costumul popular views 7803

Costume naționale în dar de la familia președintelui Igor Dodon

Familia președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, oferă 30 de costume naționale cetățenilor moldoveni aflați în Italia şi Rusia, drept răspuns la multiple solicitări parvenite în adresa lui din partea acestora.

Zece costume au fost transmise Ambasadei Republicii Moldova de la Roma, iar 20 – Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova și în orașul Surgut.

„Sîntem convinși că aceste costume vor fi utile, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Exprim întreaga noastră apreciere tuturor moldovenilor aflați departe de casă pentru modul în care promovează valorile autentice naționale, dar și prin implicarea în viața socială a țării de adopție. Or, tradițiile, datinile, portul popular sunt elemente care fac o națiune nemuritoare", se spune într-un comunicat de presă remis de Președinție.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , costum popular , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
972 locuitori

Verejeni este un sat din cadrul comunei Lencăuţi, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ocnița și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 972 de oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.