Mergi spre compartimentul: Cultura
08 iulie 2024, 09:30 Cultura views 1050
Bustul încă a unui scriitor va apărea pe Aleea Clasicilor
08 iulie 2024, 09:30 Cultura views 1050

Bustul încă a unui scriitor va apărea pe Aleea Clasicilor

Bustul scriitorului Nicolae Dabija urmează să apară pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt”. Primăria Capitalei a anunțat concurs pentru sculptorii care vor să realizeze lucrarea.

Dosarele vor putea fi depuse pînă pe 4 octombrie 2024. Timp de 10 zile, acestea vor fi examinate, iar de Hramul Chișinăului, pe 14 octombrie, se vor anunța rezultatele concursului și numele artistului care va crea monumentul.

„Concursul este deschis pentru sculptorii din țară și are drept scop identificarea unui concept sculptural care ar imortaliza personalitatea scriitorului, istoricului literaturii și omului politic din Republica Moldova, Nicolae Dabija”, precizează Primăria Capitalei.

Bustul va fi realizat în bronz, postamentul, iar postamentul din granit roșu, fiind respectat stilul celorlalte monumente de pe Aleea Clasicilor. Pe postament se va inscripționa numele scriitorului și anii de viață.

La concurs pot participa sculptorii individual, în echipă sau pot aplica firme specializate în domeniul proiectării și creației monumentale. Juriul va fi format din sculptori și specialiști notorii din domeniul artelor.

Regulamentul integral concursului poate fi citit AICI.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Dabija , Aleea Clasicilor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.