Mergi spre compartimentul: Cultura
01 aprilie 2024, 16:30 Cultura views 648
Ministerul Culturii, despre o posibilă comasare a Ansamblului Academic
01 aprilie 2024, 16:30 Cultura views 648

Ministerul Culturii, despre o posibilă comasare a Ansamblului Academic "JOC" cu o altă instituție

Ministerul Culturii a venit cu un răspuns la solicitarea Noi.md privind pregătirea unei eventuale proceduri de comasare a Ansamblului Academic "JOC" cu o altă instituție.

Săptămîna trecută, redacția Noi.md a fost contactată de persoane, care au dorit să-și păstreze anonimatul, și care au comunicat faptul că ar urma să fie schimbat statutul Baletului Național al Moldovei "JOC", acesta urmînd să fie comasat cu o altă instituție.

Potrivit surselor, în acest sens ar exista deja documentele pregătite la Ministerul Culturii. Persoanele în cauză s-au arătat îngrijorate de faptul că Baletul ar putea fi lipsit de propriul sediu, amplasat pe strada Mesager din capitală, și că, eventual ar putea urma disponibilizări.

În urma examinării solicitării Noi.md de a comenta situația, astăzi am primit răspuns din partea Ministerului Culturii la acxest subiect.

"Nu există acte în cadrul Ministerului Culturii care să vizeze inițierea procedurii de comasare a Baletului "JOC" cu o altă instituție.

Orice procedură de reorganizare a instituțiilor în cadrul cărora Ministerul Culturii are calitatea de fondator, se inițiază și se desfășoară în strictă conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 610/2018 pentru aprobarea Regulamentului Guvernului și cu Legea nr. 239/2008 privind transparenţa în procesul decizional", se aratră în răspuns.

Totodată, reprezentanții Serviciului de presă al Ministerului Culturii ne-au confirmat faptul că astăzi, ministrul Sergiu Prodan a discutat cu membrii colectivului Ansamblului "JOC", fără a ne specifica natura acestor discuții.

Redacția Noi.md continuă să urmărească evoluția acestei situații în jurul Ansamblului Academic "JOC" și va reveni cu detalii.

Ansamblul Naţional Academic de Stat de Dansuri Populare "JOC", colectiv emerit din Republica Moldova, Laureat al concursurilor republican şi internaţionale, a fost înființat în august 1945. Încă de la început, s-a afirmat ca o instituţie de colectare şi fructificare a tradițiilor moldovenești, devenind în timp una din cărțile de vizită ale artei şi culturii naţionale.

Mai multe informații despre acest ansamblu pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.