Mergi spre compartimentul: Cultura
30 septembrie 2021, 12:00 Cultura views 2481
Pe 1 octombrie, Biblioteca Națională organizează Nocturna Bibliotecilor
30 septembrie 2021, 12:00 Cultura views 2481

Pe 1 octombrie, Biblioteca Națională organizează Nocturna Bibliotecilor

Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) va desfășura Nocturna Bibliotecilor. Ediția din acest an, cu genericul: „Bibliotecari activi prin echitate și coeziune socială", este a XI-a și este organizată cu susținerea Ministerului Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Manifestarea are drept scop promovarea bibliotecilor și a activităților creative oferite de acestea, transmite ipn.md.

În legătură cu situația pandemică din țară, BNRM a pregătit un program mixt, atît evenimente organizate online cît și offline: lansare de carte, sesiuni de informare, activități interactive, vizite în spațiile bibliotecii și în locurile cu acces închis pentru utilizatori, expoziții inedite de publicații, reviste, cărți poștale. Pentru toți utilizatorii noi înscriși la bibliotecă sînt pregătite surprize.

„În comparație cu anii trecuți, de pînă la pandemie, ne orientăm mai mult spre spațiul online, punem accent pe conturile noastre de pe rețelele de socializare. Materialele care vor promova serviciile noastre vor și în format electronic – filmulețe, spot-uri. Vom folosi spațiul deschis din preajma Bibliotecii, cu respectarea normelor impuse de autorități, pentru manifestări publice în această perioadă", a declarat pentru IPN directorul general al BNRM, Elena Pintilei.

Vizitatorii sînt așteptați la data de 1 octombrie 2021, cu începere la ora 16.00, în spațiile BNRM și pe paginile oficiale ale Bibliotecii Naționale de pe rețelele de socializare.

„Promovăm servicii pentru cercetători, studenți, facilităm accesarea resurselor electronice în scopuri științifice", a mai spus Elena Pintilei.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

biblioteca , Noaptea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.