|
Muzeul Luvru a postat toata colectia de arta gratuit online
In lipsa vizitatorilor, Muzeul Luvru se reorienteaza in mediul digital. A creat o platforma care reuneste pentru prima data toate operele de arta ale muzeului: collections.louvre.fr. Toate cele 482.000 de lucrari de arta sunt disponibile gratuit aici.
Baza de date a Muzeului Luvru a fost conceputa atat pentru cercetatori cat si pentru iubitorii de arta curiosi. Include lucrari din Luvru, din Muzeul National Eugène-Delacroix, sculpturi din gradinile Tuileries si Carrousel si din „MNR" (Musées Nationaux Récupération), recuperate dupa cel de-al doilea razboi mondial si incredintate Luvrului pana cand pot fi returnate proprietarilor lor legitimi.
Site-ul ofera mai multe modalitati de a vizita colectiile, prin cautari simple sau avansate, prin intrari dupa departamentul curatorial si albume tematice. O harta interactiva le permite vizitatorilor sa exploreze muzeul si operele de arta in functie de sala in care sunt expuse. Platforma va fi actualizata in mod regulat de expertii institutiei franceze.
Printre lucrarile de pe collections.louvre.fr se regasesc numeroase opere de arta care nu sunt expuse in muzeu dar se afla in noul centru de stocare al galeriilor.
„Luvrul isi dezvaluie comorile, chiar si cele mai putin cunoscute", spune Jean-Luc Martinez, directorul Muzeului Luvrului.
Martinez a continuat spunand ca „Pentru prima data, oricine poate accesa gratuit intreaga colectie de lucrari de pe un computer sau smartphone, indiferent daca sunt expuse in muzeu, imprumutate, chiar pe termen lung sau depozitate. Uimitoarea mostenire culturala a Luvrului este acum la doar un clic distanta! Sunt sigur ca acest continut digital va inspira in continuare oamenii sa vina la Luvru pentru a descoperi colectiile in persoana ".
Platformele au fost lansate in urma impactului pandemiei care a adus peste 21 de milioane de vizite pe louvre.fr in anul 2020.
In 2019, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume cu peste 9,6 milioane de vizitatori. Anul trecut, a scazut pana la 2,6 milioane de bilete vandute.
Muzeul s-a deschis in 1793 cu o expozitie de 537 de tablouri, majoritatea din colectia Regala sau confiscate din averile manastirilor si bisericilor. De-a lungul timpului, colectia a crescut pana la peste 600.000 de artefacte donate de catre imparati, presedinti sau demnitari din sectorul cultural.
Colectia este impartita in opt departamente: antichitati egipte, antichitati grecesti, estrusce si romane, antichitati din Orientul Apropiat, arta islamica, sculptura, arte decorative, pictura, desene si tiparituri.
Masuri similare au fost luate de majoritatea marilor muzee din Europa. Mai jos puteti vizita cateva dintre ele.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1568
- Populația:
- 535 locuitori
Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.
Comentarii
(0)