|
Un artist fotograf din R. Moldova a obținut medalia de aur la un Salon Internațional din Bulgaria
Maestrul fotograf Valerie Volontir, laureat al mai multor saloane și concursuri internaționale, redactor-șef al revistei NOI, a fost distins cu medalia de aur la Salonul Internațional de Fotografie Artistică, ediția 2020, care a avut loc recent în orașul Sofia, Bulgaria, sub egida Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), informează MOLDPRES.
Potrivit președintelui Uniunii Artiștilor Fotografi din R. Moldova, Anatol Poiată, la eveniment au participat artiști fotografi din Argentina, China, Franța, India, Italia, R. Moldova, Rusia, SUA și alte țări. La concurs au fost prezentate peste 5000 de fotografii în cadrul a cinci secțiuni.
Valerie Volontir a obținut medalia de aur la secțiunea femei, pentru fotografia "Trei surori", care reprezintă trei călugărițe de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din Suruceni. De asemenea, el s-a ales cu o mențiune la secțiunea copii, pentru fotografia "Adio, școală".
"Este a noua medalie de aur pe care am obținut-o la concursuri și saloane internaționale de artă fotografică", a menționat proaspătul laureat.
Valerie Volontir s-a născut pe 9 octombrie 1953, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. În 1977 a absolvit Facultatea de Filologie, secția ziaristică, a Universității de Stat din Moldova. Este membru al Uniunii Jurnaliștilor din R. Moldova, membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP). Deține titlul Excelență FIAP. A participat la peste 300 de saloane și concursuri internaționale. A obținut medalia de aur la saloanele și concursurile internaționale de artă fotografică din Danemarca (1995), Rusia, Jocurile Delfice Internaționale (2000), Turcia (2001), Portugalia (2003), Polonia (Marele Premiu și medalia de aur, 2004), Turcia (2006 și 2007), Macedonia de Nord (Marele Premiu și medalia de aur, 2010) și Egipt (2012).
Este angajat la revista NOI din 1977. Din 1994 este redactor-șef al acestei publicații. A editat volumele "Întâlniri la poalele vulcanilor" (1978), "File din cartea naturii" (1988), "Fereastra cu gutui" (1991) și "INEDIT. Dialog cu actorul, regizorul și interpretul Mihai Volontir" (2016).
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Municipiu
- Prima atestare:
- sec. XVIII
- Populația:
- 23327 locuitori
Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.
Comentarii
(0)