Mergi spre compartimentul: Cultura
12 octombrie 2012, 14:54 Cultura views 3734
12 octombrie 2012, 14:54 Cultura views 3734

Programul muzical-educativ al Patriarhiei „Vocile Ortodoxe ale Rusiei” se va desfășura în Republica Moldova

Al doisprezecelea program cultural-spiritual și educațional-muzical al Patriarhiei "Vocile Ortodoxe ale Rusiei" al Fundației Internaționale pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe pentru prima dată se va desfășura în Republica Moldova, între 13-17 octombrie 2012, transmite agenția Novosti-Moldova.

Acest program anual este organizat cu binecuvîntarea și sub patronajul Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusia Kiril. Anterior, aceasta s-a desfășurat în Bulgaria, Marea Britanie, Cipru, Germania, Macedonia, Polonia, Franța, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Italia, Letonia și Republica Cehă.

În Moldova, evenimentul se va desfășura la Chișinău, Tiraspol, Comrat și Bălți.

Programul este dezvoltat în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova, Mitropolia Moldovei, autoritățile locale. La concerte sînt invitați oficiali din Rusia și Moldova, reprezentanți ai mediului de afaceri și sectorul public, cercurile academice și universitare.

Cuvinte cheie:

religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.