Mergi spre compartimentul: Cultura
18 august 2016, 16:45 Cultura views 2971
La Chişinău va fi instalat bustul lui Spiru Haret
18 august 2016, 16:45 Cultura views 2971

La Chişinău va fi instalat bustul lui Spiru Haret

Cabinetul de miniştri a susţinut iniţiativa de a instala în municipiul Chişinău bustul academicianului şi profesorului Spiru Haret. Compoziţia sculpturală reprezintă un omagiu adus cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la naşterea lui Spiru Haret şi va fi amplasată în faţa clădării liceului teoretic din Chişinău care îi poartă numele.

Cheltuielile pentru proiectarea, executarea şi edificarea bustului, precum şi cele necesare pentru lucrările de amenajare a terenului aferent vor fi asigurate din contul Liceului Teoretic „Spiru Haret" din Chişinău.

Spiru Haret a fost un matematician, pedagog şi astronom român de origine armeană. S-a născut la Iaşi şi a ocupat funcţia de ministru al educaţiei în România timp de trei mandate, remarcându-se prin metodele sale inovative de organizare a învăţământului.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

cultura , Chisinau , actori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.