Mergi spre compartimentul: Cultura
29 februarie 2016, 11:53 Cultura views 6620
„Zilele Creangă” au loc la Chişinău, Iaşi şi Tîrgu-Neamţ
29 februarie 2016, 11:53 Cultura views 6620

„Zilele Creangă” au loc la Chişinău, Iaşi şi Tîrgu-Neamţ

Ediţia a VI-a a Festivalului „Zilele Creangă" are loc, în perioada 27 februarie şi 3 martie, la Târgu Neamţ, Iaşi şi Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă, în Republica Moldova evenimentele se vor desfăşura în zilele de 2-3 martie. Programul festivalului va demara miercuri, 2 martie, la ora 9:30, cu depunere de flori la bustul lui Ion Creangă din Grădina Publică „Ştefan cel Mare".

La ora 11:00, la Liceul Teoretic „Ion Creangă" va avea loc festivalul şcolar „Ion Creangă cu neamuri".

În Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă" din incinta Teatrului „Licurici", la ora 14:00, va avea loc Concursul de inteligenţă şi creativitate „Miss Smărăndiţa – 2016" ediţia a XV-a, la care vor participa 15 eleve din diverse şcoli şi licee din mun. Chişinău şi suburbii. De asemenea, vor fi decernate premii pentru promovarea operei marelui scriitor de la Humulești.

Pe 3 martie, la ora 12:30, programul va continua la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" cu simpozionul „Creangă nu este talent, este o „natură" şi expoziţia de carte „Cu pana sa, şi tristă, şi glumeaţă".

Zilele Creangă vor continua la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă" până la 6 martie cu expoziţii, concursuri, spectacole teatralizate şi alte activităţi.

Programul este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Secţia Naţională din Republica Moldova a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret (IBBY), Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă", IPNA „Teleradio-Moldova", Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chişinău, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Liceul Teoretic „Ion Creangă" din Chişinău, Muzeul Literaturii Române din Iaşi și Primăria Târgu-Neamţ.

Sursa: www.timpul.md

Cuvinte cheie:

Ion Creangă , Chisinau , Festival , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
40 locuitori

Ciobanovca este un sat din cadrul comunei Grinăuți, raionul Rîşcani. Satul este situat la 35 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de locuitori. Satul Ciobanovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.