Mergi spre compartimentul: Cultura
27 noiembrie 2015, 11:20 Cultura views 5158
Au fost desemnaţi laureaţii expoziţiei-concurs „Autumnala 2015”
27 noiembrie 2015, 11:20 Cultura views 5158

Au fost desemnaţi laureaţii expoziţiei-concurs „Autumnala 2015”

Expoziţia-concurs de arte plastice „Autumnala 2015" şi-a desemnat laureaţii. La concurs şi-au prezentat lucrările circa 120 de artişti plastici. Festivitatea de premiere a avut loc astăzi, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi", unde sunt vernisate aceste lucrări.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Dumitru Bolboceanu, consideră că este un succes al tuturor participanţilor, șapte din ei devenind laureaţi. „Cu expoziția „Autumnala 2015" încheiem un an fructuos. Este o expoziție-concurs din anul 2005, sunt și șapte premii în toate genurile de arte care sunt acordate de Uniunea Artiştilor Plastici", a afirmat Dumitru Bolboceanu.

Premiul pentru tineret a fost acordat lui Ruslan Roşca. „Lucrez la mai multe teme, pentru că sunt niște motive care au pus baza la multe culturi. Îmi place foarte mult arhitectura Chișinăului de seară în reflectoarele luminilor și încet fac primii pași în pictură", spune el.

Lucrările prezentate la „Autumnala 2015" pot fi admirate la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" din capitală până pe 13 decembrie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

expoziție , concurs , toamna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
125 locuitori

Buschi este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Buschi alcătuia 125 de oameni în anul 2004. Satul Buschi a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.