Mergi spre compartimentul: Cultura
14 mai 2014, 16:35 Cultura views 11106
La Chișinău se va desfășura „Noaptea Muzeelor”
14 mai 2014, 16:35 Cultura views 11106

La Chișinău se va desfășura „Noaptea Muzeelor”

Pentru al nouălea an consecutiv, Republica Moldova participă la „Noaptea Europeană a Muzeelor". În acest an, evenimentul va avea loc sîmbătă, 17 mai, şi va avea un program de inaugurare patronat de Ministerul Culturii.

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei pregăteşte un program cultural, care se va desfășura între orele 18.00 - 02.00. Astfel, pe lîngă vizitarea expozițiilor muzeului, în sala mare va avea loc un recital de pian, de muzică clasică, recital de chitară, flaut, pian și saxofon. De asemenea, pe parcursul serii vor avea loc ateliere de pictură pe reproduceri arheologice, proiecții video, iar în scuarul „Onisifor Ghibu" va avea loc un concert rock al Formaţiei „Still Waters" și „Veriga".

Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei va desfăşura activităţile sub genericul „Colecţiile muzeale dezvoltă legături create între vizitatori, generaţii şi culturile lumii". Aici vor fi organizate expoziţii, reconstituiri istorice, proiecţii de film francez, demonstraţii de mînuire a armelor medievale, jonglerii cu foc, spectacole de muzică, tur nocturn al Chişinăului.

La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, activităţile vor începe la ora 10.00 şi vor dura pînă la miezul nopţii. Aici va fi inaugurată expoziţia „Uniţi prin diversitate", la care vor fi prezentate costume naţionale ale popoarelor lumii. După amiază va fi desfăşurat un program folcloric al minorităţilor naţionale, care locuiesc în Republica Moldova, după care va fi demonstrată o colecţie de modă în stil „Ethno".

Seara, cei prezenţi vor putea participa la un masterclas „Cerc de tobe", susţinut de Alexandru Voroniuc, meşter şi interpret. De asemenea, vor avea loc „Lupte medievale" prezentate de clubul „Ensifer", iar meşterii populari şi discipolii lor invită la prelucrarea artistică a lemnului, împletirea în fibre vegetale şi modelarea pieselor din lut.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

muzeu , cultura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.