Mergi spre compartimentul: Istoria
20 septembrie 2012, 14:40 Istoria views 4240
20 septembrie 2012, 14:40 Istoria views 4240

În România se va deschide primul parc arheologic

În România se preconizează crearea primului parc arheologic. Acesta va fi amplasat în Transilvania, în județul Hunedoara, pe locația unei vechi așezări antice în apropierea comunei Turdaș, relatează MOLDNEWS.

Ideea de a construi parcul a apărut în timpul construcției  autostrăzii Sibiu – Nădlac.

În special, arheologii vor să reconstruiască primul oraș în ținuturile din Transilvania care datează din neolitic, adică 9500 ani î.Hr. În special, se preconizează să fie restaurate 1300 de metri de fortificații de lemn, 11 palisade, șanțul și alte construcții.

Suprafața totală a parcului va fi de 50 de hectare. În același timp, autoritățile deocamdată nu au aprobat acest proiect.

Cuvinte cheie:

istoria , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1756
Populația:
2627 locuitori

Micăuţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gornoe și Micăuţi. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Strășeni și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2627 oameni. Satul Micauți a fost menționat documentar în anul 1756.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.