29 iunie 2024, 14:00 Personalități views 739
Cîtă muncă înseamnă 10 pe linie la BAC spune Iana Gherman din Soroca
29 iunie 2024, 14:00 Personalități views 739

Cîtă muncă înseamnă 10 pe linie la BAC spune Iana Gherman din Soroca

Iana Gherman este singura elevă din municipiul Soroca care a reușit să obțină media 10 la bacalaureat. Tînăra spune că a muncit mult pentru aceste rezultate, iar acum are planuri mari de viitor.

Eleva este absolventa Liceului Teoretic „Constantin Stere” din Soroca. Tînăra a studiat la profilul real în clasă francofonă, așa că toate examenele le-a susținut în limba franceză.

Deși a muncit mult și era convinsă că va lua note bune, vestea că este singura elevă din Soroca cu 10 pe linie a luat-o prin surprindere, notyează Noi.md cu referire la Moldova 1.

„Eu mă simt o persoană căreia i se dădea ușor materia de liceu, am depus efort să învăț, făceam temele, studiam obiectul, dar nu stăteam asupra cărților chiar cu nopțile. Cînd am aflat rezultatele - eram șocată, nu-mi venea a crede, după asta am înțeles că este ceea ce îmi doream eu”, afirmă Iana Gherman.

Tînăra a fost felicitată de directorul Liceului „Constantin Stere” din Soroca pentru rezultatele frumoase.

„Elevii din clasele francofone cu profil real susțin examenela matematică, fizică, chimie, biologie în limba franceză, e greu, dar aceasta nu-i împiedică sa obțină rezultate remarcabile la bacalaureat”, a specificat Vasile Baș.

Media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea 2024, a fost obținută de 47 de elevi de la instituțiile de învățămînt din țară. Este vorba despre tinerii din BălțiChișinăuEdineț, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă și Ungheni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bacalaureat , examen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
1194 locuitori

Hăsnăşenii Noi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hăsnășenii Noi și Lazo. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Drochia și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1194 persoane. Satul Hăsnăşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.