24 iunie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 760
Din septembrie, utilizarea telefoanelor mobile în școli ar urma să fie reglementată
24 iunie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 760

Din septembrie, utilizarea telefoanelor mobile în școli ar urma să fie reglementată

Începînd cu luna septembrie, utilizarea telefoanelor mobile în școlile din țară ar urma să fie reglementată.

Ministerul Educației a realizat un chestionar în rîndul părinților, elevilor și profesorilor la care 13 mii de persoane s-au expus.

Marea parte susțin ideea impunerii unor reguli. Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Dan Perciun, la emisiunea Descifrat, scrie agora.md

La chestionarul inițiat de Ministerul Educației au răspuns 12.953 de persoane. Întrebarea vizează utilizarea telefoanelor mobile în școlile din R. Moldova.

Rezultatele arată că 78% dintre cei chestionați consideră că utilizarea telefoanelor trebuie reglementată. Doar 18,4% dintre participanți susțin accesul copiilor în instituțiile de învățămînt fără restricții. Iar 2,9% dintre respondenți au altă variantă de răspuns.

Urmează să reglementăm utilizarea. Ne așteptăm că va fi din septembrie. Există deja un grup de lucru cu care ne întrunim și discutăm care ar fi acel regulament care să seteze la nivel național acele reguli clare cu privire la telefoane.
Autor: Dan Perciun

Ministrul Educației a precizat că subiectul este discutat cu mai mulți directori de școli. Iar în viitorul apropiat urmează să fie prezentate mai multe statistici la acest subiect.

Mai mult, Perciun susține că reglementarea utilizării telefoanelor mobile deja este aplicată de sine stătător în mai multe școli din țară și este o practică tot mai acceptată la nivel internațional.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Septembrie , telefon mobil , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.