29 iunie 2024, 13:00 Diaspora moldovenească views 866
Mulți muncitori migranți revin în Moldova
29 iunie 2024, 13:00 Diaspora moldovenească views 866

Mulți muncitori migranți revin în Moldova

Mulți cetățeni ai țării noastre, care cîndva au plecat peste hotare pentru muncă sau ședere permanentă, revin în Moldova.

Acest lucru a fost declarat de antreprenorul Ion Ghirișan, în cadrul emisiunii videobloggerului moldovean Vladimir Karmanov, autorul canalului Youtube "Vova Karmanov", relatează Noi.md.

Potrivit lui, tot mai mulți moldoveni se întorc în țară, deoarece se simt străini peste hotare, iar de-a lungul anilor nu au devenit de-ai lor acolo. Iar cînd sînt întrebați ce le lipsește în străinătate, ei răspund: muzica moldovenească, mîncarea moldovenească, rudele.

Ion Ghirișan a subliniat că cel mai interesant lucru este că oamenii se întorc în Moldova cu experiență, mulți dintre ei au bani, iar unii dintre ei încep afaceri în țară.

De asemenea, mulți oameni se întorc pentru că la Chișinău este posibil să ai un salariu de 1000-1500 de euro.

Mulți, chiar dacă pleacă în Europa, avînd aceleași pașapoarte românești, pleacă pentru 2-3 luni, apoi se întorc, stau în Moldova 2-3 luni, apoi pleacă din nou în Europa pentru 2-3 luni.

"Dar mulți dintre ei se întorc definitiv, pentru că nivelul de trai în Moldova a crescut", a precizat antreprenorul.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.