05 noiembrie 2024, 13:05 Bucătăria views 12240
REŢETA ZILEI: Biftec
05 noiembrie 2024, 13:05 Bucătăria views 12240

REŢETA ZILEI: Biftec

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se prăjesc pe ambele părţi, începînd cu partea prinsă.

Se servesc cu cartofi prăjiţi şi legume proaspete. Pe biftec se toarnă zeama de carne, lăsată în timpul prăjirii.

Ingrediente:

  • 600 g fileu de vită,
  • 100 g slănină de la burtă (cu straturi intermediare de carne),
  • 2 linguri untură,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură faină de grîu,
  • 2 cepe,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.