14 iunie 2024, 13:05 Bucătăria views 12722
REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzută
14 iunie 2024, 13:05 Bucătăria views 12722

REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzută

Mod de preparare:

În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atît ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Cînd carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, borşul, sarea, piperul, foile de dafin, leuşteanul şi se fierbe încă 7-8 minute.

Înainte de a fi servită, se adaugă usturoi pisat, smîntînă şi se presară cu mărar.

Ingrediente:

  • 6 pahare  de apă,
  • 500 g carne de vită de la piept,
  • 3 cartofi,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 rădăcină de pătrunjel,
  • 2 morcovi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • 4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.