23 august 2024, 13:05 Bucătăria views 12914
REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină
23 august 2024, 13:05 Bucătăria views 12914

REŢETA ZILEI: Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină

Mod de preparare:

Carnea şi vinetele se taie bucăţele, ceapa şi ţelina - pai, roşiile curăţate de pieliţă - cuburi, usturoiul se mărunţeşte. Carnea se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Separat se prăjesc vinetele, ceapa şi ţelina. Toate se pun straturi în ulcele, deasupra roşiile şi usturoiul, se toarnă bulionul şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C. Coniac şi verdeaţă se adaugă la sfîrşit.

Ingrediente:

•    1 kg fileu de viţel,
•    2 vinete,
•    3 fire ţelină,
•    1-2 cepe,
•    ½ pahar ulei,
•    ½ l bulion,
•    2 căţei de usturoi,
•    2 linguri coniac,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri verdeaţă tăiată.

 

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1564 locuitori

Valea Mare este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buzduganii de Sus, Buzduganii de Jos, Valea Mare și Morenii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1564 de oameni. Satul Valea Mare a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.