Sofia este un sat şi comună din raionul Drochia. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Drochia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1831.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#301 razesu 18 august 2011 | 22:01 nicoara:
Lasati odata fatarnicia la o parte, unicul motiv care ne mai tine pe noi moral in sfera de influenta a rusiei - sunteti voi si pretentiile voastre
-da mai,tot noi sintem de vina ca stati voi capra la rusi....si aveti curajul sa ne faceti pe noi rusofobi, nu..... -
#302 razesu 18 august 2011 | 21:58
de ce pe voi ar trebui sa va scurme ca noi ne numim mo0ldoveni? Toate aceste pretentii nefondate demonstreaza ca voi stati cu piatra in sin. Lasati odata fatarnicia la o parte, unicul motiv care ne mai tine pe noi moral in sfera de influenta a rusiei - sunteti voi si pretentiile voastre
-nu domnule,inseamna ca noi nu ne-am uitat fratii...ceea ce se pare ca voi va doriti cu ardoare..... -
#303 nicoara 18 august 2011 | 21:41 Citeşte mai departe -
#304 lvl100 17 august 2011 | 18:27 Acest mesaj a fost şters de către moderator! -
#305 razesu 16 august 2011 | 23:55 nicoara:
Atunci lamureste-ma DAR CE SA FACA MOLDOVENII CARE NU AU PUTUT SAU NU AU DORIT SA SE UNEASCA CU MUNTENIA? din punctul tau de vedere ei AU PIERDUT dreptul de a se numi moldoveni???
categoric nu,dar datorita vitregiilor istoriei au capatat o puternica amprenta ruseasca care nu prea mai are multe in comun cu moldovenismul originar...cam la acest lucru m-am referit cind am afirmat ca societatea moldoveneasca trebuie sa se impace cu ea insasi mai intai, pentru a putea dupa aceea sa construiasca un stat sanatos si solid.... -
#306 nicoara 16 august 2011 | 22:07 razesu: Romania s-a format din unirea liber consimtita dintre Moldova si Muntenia
Atunci lamureste-ma DAR CE SA FACA MOLDOVENII CARE NU AU PUTUT SAU NU AU DORIT SA SE UNEASCA CU MUNTENIA? din punctul tau de vedere ei AU PIERDUT dreptul de a se numi moldoveni???
-
#307 razesu 16 august 2011 | 21:59 nicoara:
Atita timp cit exista statul Romania si statul R.Moldova - moldovean si roman sunt doua nume diferite
Atita timp cit Romania s-a format din unirea liber consimtita dintre Moldova si Muntenia , cred ca a fi moldovean poate fi parte integranta a identitatii romanesti...... -
#308 razesu 16 august 2011 | 21:53 nicoara:
La fel si eu nu pot accepta faptul ca statul vostru a PRIVATIZAT numele de roman, l-a prefacut in , doar romani traesc nu numai in hotarele romaniei?
simcer, nu inteleg in ce sens a privatizat numele de roman....romanii pot trai si in Trinidad Tobago..... -
#309 nicoara 16 august 2011 | 21:50 razesu: P.S.a fi roman nu inseamna a renunta de a fi moldovean......sint doua concepte complementare pina la a se confunda....
Atita timp cit exista statul Romania si statul R.Moldova - moldovean si roman sunt doua nume diferite
-
#310 nicoara 16 august 2011 | 21:47 razesu: dar nu pot accepta terfelirea numelui stramosilor nostrii
La fel si eu nu pot accepta faptul ca statul vostru a PRIVATIZAT numele de roman, l-a prefacut in <cetatean al romaniei>, doar romani traesc nu numai in hotarele romaniei?
De ce noi , est moldovenii trebue sa luam in consideratie ca in afara denoi mai sunt moldoveni, iar voi fara nuci o remuscare privatizati numele de roman?
-
#311 razesu 16 august 2011 | 21:35 nicoara:
Te inteleg si mai mult chiar, recunosc ca ai dreptul la asa viziuni. In legatura cu aceasta am o ntrebare:nici eu nu ma pot identifica ca roman si nici nu ma pot lasa de numele meu de moldovean, cum vezi tu in perspectiva rezolvarea acestei probleme?
nu pot contesta dorinta dumneavoastra de a evolua statal independent....dar nu pot accepta terfelirea numelui stramosilor nostrii pentru a justifica existenta acestui stat...acceptati ceea ce sinteti si in primul rind impacati-va cu voi insiva si va garantez ca societatea moldoveana nu va m-ai fi atit de convulsionata.....solutia nu este construirea unor teorii istorice fantasmagorice si ura fata de proprii frati......
P.S.a fi roman nu inseamna a renunta de a fi moldovean......sint doua concepte complementare pina la a se confunda.... -
#312 nicoara 16 august 2011 | 21:10
razesu:voi moldovenii din RM uitati mereu,sint mai multi moldoveni in afara RM decit in RM, ASA CA EU CA MOLDOVEAN DE LA VEST DE PRUT NU MA POT IDENTIFICA NATIONAL CU RM IN FORMA SA ACTUALA.
Te inteleg si mai mult chiar, recunosc ca ai dreptul la asa viziuni. In legatura cu aceasta am o ntrebare:nici eu nu ma pot identifica ca roman si nici nu ma pot lasa de numele meu de moldovean, cum vezi tu in perspectiva rezolvarea acestei probleme?
-
#313 andrei 16 august 2011 | 15:01 asa e, e usor sa construiesti sute de ani la catedrale, sa dezvolti cultura, industria, tehnologia, mestesugul si societatea in general cand nu trebuie sa te ascunzi in munti si sa arzi totul in urma ta pt ca vin turcii sau tatarii...
sa nu uitam ca "vestul civilizat" a colonizat restul lumii noi, a furat a jefuit si a omorat de pana si stalin s-ar inrosi de rusine...
-
#314 razesu 16 august 2011 | 13:51 SPQR:
barbaria noastra estica
acum sa nu facem apologia vestului......aia au fost mai precoce si au spoliat pe altii inaintea noastra, atita tot..... -
#315 SPQR 16 august 2011 | 10:48 Citeşte mai departe -
#316 razesu 16 august 2011 | 10:02 ioanic:
TUTUROR MOLDOVENILOR SI TARII NOASTRE REPUBLICA MOLDOVA!
-inca odata tin sa atrag atentia,ceea ce voi moldovenii din RM uitati mereu,sint mai multi moldoveni in afara RM decit in RM, ASA CA EU CA MOLDOVEAN DE LA VEST DE PRUT NU MA POT IDENTIFICA NATIONAL CU RM IN FORMA SA ACTUALA.........a da, sa nu uit, dar ce s-a intimplat cu celebrul personaj de desene animate HOMO SOVIETICUS....... -
#317 ioanic 16 august 2011 | 4:40 CINE PUNE LA INDOIALA LIBERTATEA, IDENTITATEA ALTORA ISI NEAGA PANA LA URMA SI PROPRIA IDENTITATE SI LIBERTATE. Daca Dumnezeu prin vrerea comunitatii internationale a dat cuiva dreptul la existenta - acest drept nu mai poate fi smuls de nimeni nici cu forta.Statul R.Moldova, natiunea moldava, identitatea multiseculara moldava va exista, cum a mai si existat sute de ani sub soare, in pofida oricaror negari din partea "fratilor mai mari si mai de viţă".UN NUME BUN, DE CINSTE IN TOATA LUMEA - TUTUROR MOLDOVENILOR SI TARII NOASTRE REPUBLICA MOLDOVA! -
#318 ioanic 16 august 2011 | 4:19 Citeşte mai departe -
#319 ioanic 15 august 2011 | 23:30 Nu e de mirare ca reapariția acum 20 de ani in lexicul international a termenului identitar de "moldav", "moldovan", "moldovenesc" este supus aceluiași proces de negare, respingere, discriminare, substituire, fiindcă distrama același MIT, clarifica confuzia făcuta de autorii mai vechi intre "romanic" ("est-romanic") si ''românesc", "român" si cere de la sine restabilirea parității inițiale intre partile constitutive - nu limba si identitate doar "româna" ("valaha") - ci "moldovalaha", "MOLDOROMÂNĂ", ceea ce ar corespunde adevărului istoric. -
#320 ioanic 15 august 2011 | 23:06 ERATA: nu Asia Mijlocie, ci Orientul Apropiat.