Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#541 luceafarul 12 iulie 2011 | 23:20 #545
Stimate CalinRomania, important nu este aceea, ca ia-ti avut de 10 ori mai putuini, dar politica carturara, care permite activarea minoritatilor in dezvoltarea statului, bine intelegind filosofia unora dintre ele. Este important de a dezvolta comertul si economia si sa fim atenti fata de politica, ceea ce domnitorii moldoveni reuseau, totus mai bine, decit cei valahi. -
#542 lvl100 12 iulie 2011 | 23:13 Citeşte mai departe -
#543 nicoara 12 iulie 2011 | 13:01 Citeşte mai departe -
#544 lvl100 12 iulie 2011 | 0:16 Citeşte mai departe -
#545 nicoara 11 iulie 2011 | 23:05 CalinRomania: UNIRE nu insemna draga luceafarule,ca cineva dintr-o regiune a tarii sa dea ordine si altcineva din alta regiune sa execute. In nici un caz.UNIRE NU INSEAMNA SUPUNERE !!!
Si eu sunt gata sa te ascult cu gura cascata si sa te cred:))) dar fara ca sa vreau apare o intrebare obraznica: dar ce a fost atunci in 1918 ??? Si inca una - da de unde s-a luat Emil Constantinescu la Tighina? El este bastinas de acolo?
-
#546 CalinRomania 11 iulie 2011 | 22:48 Cel putin nascut -la Tighina l-a avut deja Romania ca Presedinte pe domnul Emil Constantinescu.......
-
#547 CalinRomania 11 iulie 2011 | 22:37 Citeşte mai departe -
#548 CalinRomania 11 iulie 2011 | 22:24 "comunicare cu oamenii de la Bucuresti – acestea, in majorotatea lor, fiind niste persoane arogante, care privesc ingust lumea"................................Adevarul este ca Bucurestenii-unii dintre ei ne numesc pe noi-restul ...."provinciali".Este ,desigur o situatie care genereaza un sentiment neplacut........dar............romani si Romania nu inseamna doar Bucuresti......Iar pana la urma si la urma.......ce origini au aceasta puzderie de...bucuresteni ??? -
#549 CalinRomania 11 iulie 2011 | 21:22 Draga luceafarul,......" Iasi si Bucuresti la anul 1812 si sfirsitul veacului 19: cite orase erau in Moldova si in Valahia, citi locuitori erau in orase; citi locuitori erau in Iasi si in Bucuresti;".....................................ca idee........ai vazut cumva si statistica respectiva pe..........ETNII ??? :))))))))))))
-
#550 CalinRomania 11 iulie 2011 | 21:19 Citeşte mai departe -
#551 CalinRomania 11 iulie 2011 | 21:06 Scuze pentru ca am scris gresit "numele"-luceafarule doream sa spun.
-
#552 CalinRomania 11 iulie 2011 | 21:05 Vezi cum ne induci in pacat ???? Draga lucafarule ,cel putin din cate am cunoscut personal,din ceea ce am vazut la televizor,pe internet ,fotografii,etc. Moldovencele sunt foarte foarte frumoase........parerea mea. Nu am spus niciodata si nici nu mi-as permite vreodata sa neg un astfel de fapt !!! Insa.......ce ma fac omule cu fetele de la vest de Prut ?? Vrei sa ma omoare ?????? Fie-ti mila !!! Off !!! De le-as cunoaste pe toate....fetele din Romania si din RM sigur si clar ti-as putea spune care sunt mai cum sa spun ? SUPER !!!
Ma apuca rasul un pic......ca am putea "organiza" vreun MIS si sa vedem acolo "dispute" fratesti ! Iata un loc cu siguranta foarte placut unde sa dezbati !!! :)))))
-
#553 CalinRomania 11 iulie 2011 | 20:59 Draga luceafarul,................."
#525-534
Stimate CalinRomania, imi plac femeile din Romania, dar sa ma crezi, ca moldovencile din RM – sint o alta natura si blonde avem tot nu putine, deaceea problema femeilor propun sa o discutam dupa ce veti vizita RM, si orizontul tau, la fel si a lui spqr se va largi considerabil.
-
#554 CalinRomania 11 iulie 2011 | 20:57 Draga luceafarul.....#539............"si speram, ca cindva va veti ispravi"...................mai omule,nu stiu altii dar eu inteleg prin cuvantul a se ispravi-a muri-a se prapadi !!! :)))))
Asa deci,frati-frati-dar sperati ca noi-cetatenii Romaniei "sa ne ispravim" adica sa murim cu totii ????.............................:))))))))))))))))))))))))
GLUMESC,desigur-nu cred ca acesta era sensul pe care doreai sa-l dai frazei. Sau cel putin,asta sper ! :)))))))
-
#555 luceafarul 11 iulie 2011 | 19:28 #538
Stimate IVI100, nu este nici o durere. Noi, moldovenii, privim aroganta voastra romaneasca cu un suris usor si speram, ca cindva va veti ispravi, doar, totus ne sinteti frati.
-
#556 lvl100 11 iulie 2011 | 18:15 Citeşte mai departe -
#557 luceafarul 11 iulie 2011 | 17:07 #536 Stimate IVI100, iti multamesc, pentru ca, in spiritul celor mai bune traditii ale politicienilor vostri ai explicat unele lucruri banale, pe care le cunoastem bine. In plus stilul expunerii, plin de demagogie si aroganta (un semn ca ai la ce lucra in dezvoltarea ta) demonstreaza bine, ce ne asteapta in cazul unirii. Cred ca municipiul Chisinau cu populatia de 1,0 mln. (cu mult mai mare decit cel mai mare oras dupa Bucuresti al Romaniei) in acest caz si va deveni ca o cea mai mare comuna provinciala romaneasca.
-
#558 lvl100 11 iulie 2011 | 14:55 Citeşte mai departe -
#559 luceafarul 11 iulie 2011 | 13:10 Citeşte mai departe -
#560 CalinRomania 09 iulie 2011 | 23:49 Citeşte mai departe