Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#601 burlakul 06 iulie 2011 | 9:01 #481costica,sper ca am fost inteles corect?!Am vrut sa spun, ca ar fi bine sa incercam sa gasim limba comuna in forma de expunere a gindurilor...daca ai ceva de spus,de adaugat,alaturate.Am mai spus,parerea fiecaruia conteza,sa demonstram ca intelegem corect ce inseamna democratie.(Parerea trebuie expusa,nu impusa._)
-
#602 burlakul 06 iulie 2011 | 8:51 Ma tem ca multa informatie sta si se prafuieste prin arhivele Romaniei si a Rusiei.Informatie la care n-au acces nici istoricii nemaivorbind de oamenii simpli...Dar poate cu putin efort vom putea alege mazarea de griu...
-
#603 burlakul 06 iulie 2011 | 8:44 #490Vrei sa mai agiti spiritele?:)
CalinRomania:Draga burlakule.......pai vad ca ai de gand sa faci o lucrare istorica de proportii pe aici! :))))P/u a obectiviza situatia si a ma autoinforma,nu p/u a inrautati situatia,vreau sa inteleg si anumite pozitii ale aliatilor nostri,precum si pretentiile lor la politica noastra,interna si externa.
CalinRomania:Ma gandeam sa ne limitam doar la momentele mai dureroase-dar -daca doresti-de ce nu-pana la Cantemir !As fi vreut eu sa ma limitez numai la aceasta perioada!;)Cu parere de rau;),informatia despre relatiile noastre externe,in romana,nu-mi dau raspuns complet...Sper sa gasesc ceva detalii si in istoria Rusiei a acelor timpuri...
P.S.Sper sa nu-mi pierd timpul...;)
-
#604 CalinRomania 06 iulie 2011 | 1:59 Ca tot veni vorba de marele Ciprian Porumbescu.
Stiai ca Imnul de stat al Albaniei este de fapt melodia sa
"Pe -al nostru steag e scris UNIRE "
cu versuri in albaneza dar care se aseamana mult cu versurile originale ale cantecului nostru patriotic ?
Priveste versiunea patriotica romanesca
http://www.youtube.com/watch?v=c87h3GnRWsk
Si apoi Imnul de Stat al Albaniei
http://www.youtube.com/watch?v=ezHjzB0DqkY&feature=related
Asta este pentru ca Romania era cam acum 100-120 de ani “Elvetia Balcanilor”-la noi si-au gasit refugiul patriotii albanezi si bulgari (Bulgaria a “adoptat” tot urmand exemplul Romaniei-“Leul” in bulgara-“Lev-Leva”)
Este unul dintre motivele de mandrie a romanilor.
-
#605 CalinRomania 06 iulie 2011 | 1:40 Draga burlakule.......pai vad ca ai de gand sa faci o lucrare istorica de proportii pe aici! :))))
Ma gandeam sa ne limitam doar la momentele mai dureroase-dar -daca doresti-de ce nu-pana la Cantemir ! Dar mama -mama cat e de studiat ! Si apoi-sa reusesti sa-mi sintetizezi sursele din limba rusa.........va fi o adevarata corvoada ! :)))))
-
#606 burlakul 05 iulie 2011 | 22:47 #487
CalinRomania:Ma duc-sa mai apuc sa-mi vad fostii elevi cum inoata si ce exercitii fac cu un alt instructor-si apoi mergem sa papam si sa bem ceva impreuna ! :))))Distractie placuta.:)
CalinRomania:Si inca ceva. Fiind un "handicapat" pentru ca nu stiu rusa-as fi tare curios "modul" in care istoriografia rusa vorbeste despre anexarea Moldovei de est la 1812 si apoi la 1940.Daca gasesti astfel de surse in rusa-poate reusesti sa le "sintetizezi " si sa mi le spui si mie.Sintem intrun gind;).Exact aceasta pozitie si vreau s-o inteleg...Se poate de coborit pina la Dimitrie Cantemir.In acele perioade au avut loc niste evenimente,care cred ca o sa fie nevoie sa le alipim la puzzle...
P.S.Dar nu promit ca va fi indata;)
-
#607 CalinRomania 05 iulie 2011 | 22:25 Esti mare figura burlakule. Sunt curios daca ai apucat sa te uiti un pic pe comentariile mele privind istoria relatiilor moldo-ruse si ulterior ruso-romane.
Daca nu gasesti surse de informatii intreaba-ma si voi incerca sa gasim ceva.
Si inca ceva. Fiind un "handicapat" pentru ca nu stiu rusa-as fi tare curios "modul" in care istoriografia rusa vorbeste despre anexarea Moldovei de est la 1812 si apoi la 1940.Daca gasesti astfel de surse in rusa-poate reusesti sa le "sintetizezi " si sa mi le spui si mie.
Ma duc-sa mai apuc sa-mi vad fostii elevi cum inoata si ce exercitii fac cu un alt instructor-si apoi mergem sa papam si sa bem ceva impreuna ! :))))
Cu drag,Calin
-
#608 CalinRomania 05 iulie 2011 | 22:19 Sti ,astazi am avut o zi mai grea la munca....si m-am mai si enervat iar aducandu-mi aminte de andrei.
Vizionand clipurile expuse aici m-am linistit. Acum trebuie sa plec la un restaurant,am fost invitat de ultimii mei elevi de la inot.Unul e un maistru intr-o fabrica de produse farmaceutice si unul este profesor universitar la o Universitate din Milano.Si-au adus aminte de mine cu placere si m-au invitat la restaurant . :)))) I-am invatat sa inoate si nu m-au uitat ! Cat de bine te poti simti atunci cand vezi ca munca pe care o faci -ca voluntar este apreciata si lumea nu te uita ! Cat vor trai-cand va veni timpul sa vorbeasca despre inot isi vor aduce amintre de un roman ! :))))) Si in mod sigur nu in sens negativ !
-
#609 CalinRomania 05 iulie 2011 | 22:12 Am vazut clipurile de pe you tube.Foarte frumos ! Ascultand muzica lui Eugen Doga,si vazand clipul atasat mi-am adus aminte de "transformarea" de care pomeneai tu ceva mai in urma :))))
-
#610 burlakul 05 iulie 2011 | 22:02 #483"Si spuneai,ca-mi esti prieten?!"Daca mai spui vreo 2 de acestea ma omori!:))))
P.S.La tema bancul;)
-
#611 CalinRomania 05 iulie 2011 | 13:57 Draga burlakule......am apucat sa vad primul clip-fiori pe sira spinarii :)))
Hai sa-ti spun un banc de care mi-am adus aminte-legat de relatiile interetnice din Romania.
In Ardeal,Ion iese cu furca si toporul la vecine-sau Pishta Baci.
- Pishta ! Iesi afara ca vreu sa te omor !
Pishta raspunde speriat :
- Ioi tulai ! Da ce facut eu la tine ? (sunt foarte haiosi unii unguri cand vorbesc romana-desi marea majoritate o vorbesc destul de corect daca nu perfect)..........De ce vrei tu omorat la mine ?
-Mai Pishta pentru ca voi ungurii l-ati omorat pe Mihai Viteazul !
- Asa-i ,Ioane, dar asta intamplat 400 de ani in urma !
- Da,dar eu de abia acum am aflat !!!
:)))))))))))
-
#612 burlakul 05 iulie 2011 | 10:20 CalinRomania: Dar......revenind "acasa" la Gheorghe Zamfir si ascultand muzica populara romaneasca mi se pare ca ......au ceva ....."de acasa" !!! :)))))Fara comentariu.
http://www.youtube.com/watch?v=0Wv3Ya9nskA
http://www.youtube.com/watch?v=QzyoqDz04v4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=RR8pgEKsrIs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XbQCyhluIE8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GZJLcsNvuqA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Arrat-MMz4M&feature=related
-
#613 burlakul 05 iulie 2011 | 9:07 #467
#467costica,daca o sa-mi permiti,o sa incerc sa pun punct acestei neintelegeri,sper,ce sa iscat intre noi.Cred ca tu la fel ca si toti vrei binele acestui popor,poate suntem cu unele viziuni ,fata de istorie,mai diferite,dar asta nu cred c ar trebui sa iste neintelegeri intre oamenii ce au avut un trecut,au un prezent si ,sper,vor avea un viitor comun.
-
#614 burlakul 05 iulie 2011 | 8:22 Citeşte mai departe -
#615 CalinRomania 05 iulie 2011 | 2:10 Draga burlakule,......"Si cind mai veniti si voi si ne mascariti cum va vine prin cap,cum ai vrea sa ne atirnam fata de voi?"
Vezi draga burlakule ca...in opinia mea nu ai inteles ideea UNIRII ???
DE UNDE PANA UNDE ......ATARNARE????? ADICA SUPUNERE ????
Tu vezi UNIREA cu Romania ca pe o supunere a Republicii Moldova ,cu capul plecat in fata Romaniei ???? GRESIT-GRESIT-GRESIT !!!!
UNIREA NU REPET
NU INSEAMNA SUPUNEREA VOASTRA !!! Romania nu supune pe nimeni !!!
Repet iarasi: Voi nu sunteti romani de rangul doi !!! Voi sunteti romani la acelasi nivel cu romanii moldoveni de la vest de Prut ,cu valahii,cu oltenii,cu transilvanenii,etc. Nu vezi ca suntem de fapt o "numeroasa familie" ??? Si atunci ce? Sunteti voi mai prejosi decat alti "membri ai acestei familii "???? NUUUUUU !!!!
-
#616 CalinRomania 05 iulie 2011 | 1:54 Sper ca "am lamurit" anumite aspecte.Daca totusi ceva nu s-a inteles nu ezita sa ma intrebi.Somn usor !!! :))))
-
#617 CalinRomania 05 iulie 2011 | 1:40 Citeşte mai departe -
#618 CalinRomania 05 iulie 2011 | 1:18 Citeşte mai departe -
#619 CalinRomania 05 iulie 2011 | 0:49 Citeşte mai departe -
#620 CalinRomania 05 iulie 2011 | 0:38 Citeşte mai departe