Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#581 CalinRomania 08 iulie 2011 | 22:28 Draga SPQR, asta ar mai lipsi sa nu spui ceea ce gandesti !
Sti,ma gandeam chiar la deschiderea unui subiect nou cu titlul "UNIREA -avantaje si dezavantaje".Cred ca aceasta este "esenta" in realitate a multor discutii poate in contradictoriu de pe acest forum
Pe tema aceasta cred ca am putea discuta foarte mult.
-
#582 SPQR 08 iulie 2011 | 22:05 Citeşte mai departe -
#583 CalinRomania 08 iulie 2011 | 21:27 Citeşte mai departe -
#584 razesu 08 iulie 2011 | 20:40 Citeşte mai departe -
#585 SPQR 08 iulie 2011 | 20:13 Parerea personala a lui SPQR care este total imun in fata sentimentelor fratesti-lacrimogene este ca ar fi mai bine sa gandim mai pragmatic, atat in stanga cat si in dreapta prutului.
Pana Rep. Moldova nu are PIB-ul per capita apropiat de cel din Romania eu unul nu as fi de acord cu o unire. Mai bine ne-am unii cu Suedia (fete chiar mai frumoase ca moldovencele si sistem politic calumea).
Am citit ca Moldova a crescut anul trecut cu 8.6%... Romania a scazut cam cu 1.5%....Daca o tinem asa facem podul de flori in vreo 20 de ani.
-
#586 CalinRomania 08 iulie 2011 | 20:00 Doresc sa rectific ceea ce am spus mai inainte si anume........................................................................."Dimpotriva-pe termen scurt -unirea ar cauza Romaniei doar probleme....".......................................
Am gresit pentru ca de fapt UNIREA ar aduce si beneficii Romaniei.......insa mai mici probabil decat problemele. Insa CEL MAI IMPORTANT LUCRU-IN ABSOLUT-SI CARE AR JUSTIFICA ORICE ALTA PROBLEMA CARE S-AR PUTEA IVI ESTE ACELA CA IN SFARSIT TOTI FRATII AR STA DIN NOU IMPREUNA.S-AR REUNI IN SFARSIT APROAPE TOT NEAMUL ROMANESC !!!!
-
#587 CalinRomania 08 iulie 2011 | 19:53 Citeşte mai departe -
#588 CalinRomania 08 iulie 2011 | 19:31 Draga 007,incerc sa-mi reiau ideile.......in primul rand iti multumesc pentru faptul ca apreciezi ca "interesanta" discutia dintre burlakul si mine.Oare intr-adevar ai fost "lucrator din umbra"? Sper din tot sufletul ca ai lucrat pentru interesele Republicii Moldova sau a Romaniei...........
-
#589 CalinRomania 08 iulie 2011 | 19:28 Draga ex007,imi vine sa sudui un pic pentru ca de abia iti scrisesem ceva -destul de mult si........s-a sters !
-
#590 ex007 08 iulie 2011 | 14:36 #501 Asist la o discutie destul de interesanta pa care o ai cu CalinRomania. Dar asi vrea sa te intreb la ce valori te referi atunci cind afirmi
burlakul:adevaratele valori,acele valori "primitive",care au stat si la baza romanismului,mai apoi si la baza unirii
-
#591 CalinRomania 07 iulie 2011 | 19:33 Citeşte mai departe -
#592 CalinRomania 06 iulie 2011 | 22:12 Draga burlakule,"jos palaria ! " si......RESPECT !!!
M-ai linistit.Ma bucur mult ca totul este OK. Ma bucur mult ca "am de-a face" cu un tip atat de deschis ca tine."Deschis" in toate sensurile bune.Am inteles si la ce te refereai. Mda.......of ! Vezi mai omule cum ne putem intelege ? .......................................
"Discutia nostra nu pot s-o vad altfel decit pe ceva benefic, p/u evolutia mea:)"........
Te asigur calduros ca si pentru mine este valabil acelasi lucru :)))))
Si si acest aspect este reciproc :"La ce tine de discutia noastra,ma intorc la ea cu mare placere si de ficare data ce gasesc putin timp liber.".........................................
Nu pot sa-ti spun decat ca MA BUCUR ! :))))
-
#593 burlakul 06 iulie 2011 | 20:39 Citeşte mai departe -
#594 CalinRomania 06 iulie 2011 | 19:41 Citeşte mai departe -
#595 CalinRomania 06 iulie 2011 | 19:32 Draga burlakule,astazi la munca ma tot gandeam la discutiile noastre pe net. Si...deodata m-a strafulgerat o idee. La #491 mi-ai scris:
#490Vrei sa mai agiti spiritele?:)
-
#596 CalinRomania 06 iulie 2011 | 19:26 Citeşte mai departe -
#597 razesu 06 iulie 2011 | 18:46 Citeşte mai departe -
#598 CalinRomania 06 iulie 2011 | 14:38 Vad ca am uitat sa las linkul despre autor-A D Xenopol......de pe wikipedia......
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_D._Xenopol
-
#599 CalinRomania 06 iulie 2011 | 14:30 Citeşte mai departe -
#600 CalinRomania 06 iulie 2011 | 14:15 Draga burlakule....in nici un caz nu doresc sa agit spiritele :))). Este un simplu fapt de cultura generala.Daca spun ca de exemplu steagul Bulgariei si al Serbiei sunt inspirata dupa steagul Rusiei......sper sa nu mai agit iarasi spiritele ! :)))))
"P/u a obectiviza situatia si a ma autoinforma,nu p/u a inrautati situatia,vreau sa inteleg si anumite pozitii ale aliatilor nostri,precum si pretentiile lor la politica noastra,interna si externa."
Eu nu am spus deloc sa nu te informezi-in nici un caz......dimpotriva cu cat reusesti sa vezi un anumit eveniment istoric din mai multe perspective cu atat mai obiectiv vei cunoaste acel eveniment.Tocmai de aceea sunt si eu curios de "perspectiva" ruseasca.
Spun doar,glumind desigur,ca vei avea de facut o munca de cercetare titanica......o lucrare istorica de proportii :))))
Cand spui "aliatii nostri" la cine te referi ?