Вынэторь (Vînători) – село и коммуна района Ниспорень. Вынэторь – единственное село в составе одноименной коммуны. Село расположено на расстоянии 15 км от города Ниспорень и 73 км от муниципия Кишинёв. По данным переписи 2004 года, в селе проживало 1127 человек. Первое документальное упоминание о селе Вынэторь датировано 1619 годом.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1021 burlakul 13 мая 2011 | 9:58 mancurtul,poate mai tragi putin aer in piept ?incerca sa intelegi ca oamenii pot sa aiba o parere a sa,care poate sa nu corespundacu a ta!aici se discuta,dar nu se cearta...expuneti parerea respectuos,stimeazate pe tine in primul rind si arata ca ai un pic de cultura.Prieteni hai sa ducem discutii constructive?! -
#1023 mancurtul 13 мая 2011 | 9:10 Mult stimate domnule comuist Adrianis. Daca tinzi sa afle ce te framinta despre "lobotomie", te invit respectuos sa vizionezi pe pagina: http://www.youtube.com/watch?v=l_R0ob-dJNU. Desteapta-te oleaca tantalaule, nu dormi ca ursul rus. Ai putina mindrie de român si nu de rahat.
ЛОБОТОМИЯ - реж. Ю. Хащеватский - часть 1,2,3,4,5,6 -
#1024 CalinRomania 13 мая 2011 | 1:33 Pe langa faptul ca eram ramasi fara aliati-ci inconjurati de inamici-comunisti la nord si nord est si nazisti la vest,Ungaria dorea Transilvania-iar de la sud Bulgaria dorea Cadrilaterul-Dobrogea de Sud.De ce dragul tau "istoric-politic" UITA sa spuna ca si Transilvania de Nord-Vest a fost cedata fara lupte ungurilor sprijiniti de nemti??? Si ca si acolo consecintele pentru romani au fost foarte dure-sate de romani -mitraliate.Si cu toate acestea -in Transilvania romanii nu s-au grabit sa acuze-si sa spuna:"Gata-noi nu mai suntem romani ci transilvaneni!" Si ca "atacul romanesc nazist " a fost consecinta directa a ceea ce se intamplase un an inainte.Daca rusii nu ocupau Basarabia-nici Romania nu ar fi devenit stat fascist si nu ar fi avut motiv sa inceapa lupta impotriva ocupantilor comunisti.Dar asta "se uita!"
-
#1025 CalinRomania 13 мая 2011 | 1:26 Это сообщение было удалено модератором! -
#1026 nicoara 12 мая 2011 | 23:07 Читать далее -
#1027 Adrianis 12 мая 2011 | 22:07 http://anatolpetrencu.md/?p=2786
Vă îndemn să citiţi şi să vă puneţi întrebarea, ce s-a întâmplat cu independenţa ţării noastre şi să îmi spuneţi, nu vă îmbrăţişează un sentiment de RUŞINE pe final de lectură?
-
#1028 nicoara 12 мая 2011 | 21:54 # 65 mancurtul
Mai mancurtule, se vede ca pricepi ceva in ale dezinformarilor, si chiar sunt gata sa si cred unele din cele spuse de tine, dar de ce luminezi numai o directie?! Nu cumva esti un "kazacioc trimis"? Am mai auzit pe undeva "teoria lobotomiei" :)))
-
#1029 mancurtul 12 мая 2011 | 21:28 Читать далее -
#1030 calator 12 мая 2011 | 10:00 Ponderea elementelor tiganesti in cultura romana cred ca e aproape nula :) , poate putem include ceva lautari de genul Grigoras Dinicu sau 10 prajini si e posibil si cateva cuvinte. E amuzant ca tu iti faci o imagine despre cultura romana ascultand manele, gen pe care majoritatea romanilor nu il plac si toti intelectualii il considera degradant. Asa ca idee, nu ar fi mai bine sa citesti o carte sau sa vezi un film in romana? poate ti-ar mai deschide ochii ... -
#1031 marius 12 мая 2011 | 9:38 Tiganii sunt parte a europei, care intr-un fel sau altul trebuie sa si-i asume. Sunt si in ungaria si in cehia, slovacia, bulgaria, serbia. Cam peste tot in zona. Cred ca in toate aceste culturi sunt intr-un fel prezenti. -
#1032 vados 12 мая 2011 | 9:24 Eri am mers cu un om in masina si el asculta manele romanesti.Si acolo tiganii cintau ca de esti ardelean ,moldovan sau tigan tot esti made in Ramania.Asa ca tiganii au intrat in cultura romana -
#1033 vados 12 мая 2011 | 9:22 Pina eu traiesc o si siu moldovan si o si graiesc in moldoveneste. -
#1034 burlakul 12 мая 2011 | 1:11 Читать далее -
#1035 MihaiP 11 мая 2011 | 21:34 @bulrakul: Sincer, nu inteleg unde vrei sa ajungi. Stefan cel Mare face parte si din istoria Romaniei, si din istoria Republicii Moldova. Istoria noastra ca popor o putem urmari din documente pana cu putin inainte de formarea statelor medievale romane - Moldova si Tara Romaneasca. Evident ca nu a inceput atunci, dar pentru ce a fost inainte nu avem dovezi. Asa ca nu putem sa spunem cu certitudine daca suntem sau nu urmasii dacilor. -
#1036 burlakul 11 мая 2011 | 19:54 MihaiP,si pe Stefan il uitam?Vezi ca dupa ale tale,multe s-au schimbat in timp...da poate de la nasterea ta incepem istoria?:) -
#1037 MihaiP 11 мая 2011 | 19:47 Ei, de la Dacia pana acum s-au perindat multe alte popoare pe aici - avari, bulgari, slavi, pecenegi, cumani. S-au pastrat foarte putine de la daci, nu avem motive serioase sa ne consideram urmasii lor. In schimb numele de roman/ruman s-a pastrat, apare din cele mai vechi documente in limba romana. Ca si limba de origine romanica. De asta e potrivit sa ne numim romani si tara "Romania". -
#1038 burlakul 11 мая 2011 | 19:31 ProMD,multumesc.Asta si spuneam,sa nu repetam istoria!!!cine n-ar cei ce ne vor-noi nu-i vrem!!!cel putin nu in calitate de stapini a acestor regiuni... -
#1039 burlakul 11 мая 2011 | 19:25 Cu ce-s mai buni romanii de atunci,decit comunistii de nu demult?Sper ca vom intelege corect mesajul stramosilor nostri... -
#1040 burlakul 11 мая 2011 | 19:19 Читать далее