Малое Глиное (Hlinaia Mică, Хлиная Микэ) — село в составе коммуны Ротунда Единецкого района. По данным переписи 2004 года, в нем проживает 51 человек. Малое Глиное было основано в конце XIX века. Рельеф этой зоны холмистый. Местные жители использовали существующие там источники для создания искусственных озер, вода из которых применяется в орошении.
Читать далееТема обсуждения |
Статистика темы |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#981 burlakul 14 мая 2011 | 17:25 Читать далее -
#982 marius 14 мая 2011 | 17:22 Eu nu prea inteleg. Eu sunt molodvean.RO si nu stiu daca stiu moldoveneste. Poate ca stiu, dar nu stiu ca stiu. Poate cineva sa-mi idice ceva documentatie? Nu de alta, dar daca constat ca stiu si moldovemeste s-o trec la CV.
-
#983 burlakul 14 мая 2011 | 17:05 Salut tuturor.Ma bucur cind vad ca cineva scrie ca mai citeste forumul si mai mult ma bucura cind cineva si mai intelege sau cel putin incerca sa inteleaga ce se scrie aici:) -
#984 tudor111 14 мая 2011 | 16:30 Adica...noi suntem moldoveni...iar limba pe care o vorbim este moldoveneasca..CI NU ALTA! -
#985 tudor111 14 мая 2011 | 16:20 Uitativa incultilor ce sunteti: Articolul 13: Limba de stat, funcţionarea celorlalte limbi
- Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească funcţionînd pe baza grafiei latine.
- Statul recunoaşte şi protejează dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la funcţionarea limbii ruse şi a altor limbi vorbite pe teritoriul ţării.
- Statul facilitează studierea limbilor de circulaţie internaţională.
- Modul de funcţionare a limbilor pe teritoriul Republicii Moldova se stabileşte prin lege organică.
-
#986 CalinRomania 14 мая 2011 | 16:15 Читать далее -
#987 CalinRomania 14 мая 2011 | 16:05 Читать далее -
#988 tudor111 14 мая 2011 | 15:47 Ehh...:D Oameni buni nu-ntelegte-ti nimik! -
#989 ioanic 14 мая 2011 | 14:24 Читать далее -
#990 kerim 14 мая 2011 | 13:57 Moldovenilor, puneti mina pe carte si nu credeti in toate prostiile care le vedeti pe acest site. Acest portal este sponsorizat de la Moscova ca sa semene ura in societate si sa ridice nivelul romanofobiei. -
#991 kerim 14 мая 2011 | 13:53 Citesc comentariile moldovenilor si ma crucesc cat de spalati la creer sunt. -
#992 CalinRomania 14 мая 2011 | 13:26 Si draga tudor111 si eu am viata mea familia mea-(de fapt din pacate nu o mai am)-....ardeleneasca!(este adevarat ca sunt in Italia cam de mult timp)
-
#993 CalinRomania 14 мая 2011 | 13:22 Draga tudor111,in nici un caz cineva ti-a atacat tara in care traiesti.Statul tau,casa ta care desigur sunt unice si frumoase nu ma indoiesc.Draga tudor111 imi raspunzi la aceasta intrebare?.................................................Ce esti tu? Orheian sau moldovean???
-
#994 tudor111 14 мая 2011 | 13:19 Inteleg perfect ceea ce vrei sa spui CALINE dar....darr....
Asa cum tu esti un ardelean eu sunt un orheian.....nu un roman sau cva de genul acesta...am viata mea..statul meu...casa mea....familia mea care este MOLDOVENEASCA....Iar tara mea este MOLDOVA...care in nici un caz nu poate fi comparata cu alte tari!!este unica si a mea... -
#995 CalinRomania 14 мая 2011 | 13:19 Draga tudor111,nu stiu de unde ai citit lucrurile acestea-dar cred ca nu ai inteles bine.Faptul ca provenim de la romanii antici -cel putin pana acum toate dovezile istorice spun acest lucru.In ciuda a ceea ce gresit sustin creatorii acestui site.Ai da de gol??? Pe moldoveni? In ce sens te referi draga Tudor111?
-
#996 CalinRomania 14 мая 2011 | 13:15 Eu sunt roman ardelean.Nu am uitat si nu voi uita niciodata ca sunt ardelean.Vorbesc ardeleneste-dar prin asta se subantelege ca vorbesc limba romana ardeleneasca-adica limba romana cu accent ardelenesc eventual cu cuvinte specifice zonei-cu regionalisme.Dar in nici un caz nu vorbesc LIMBA ARDELENEASCA.Sunt ardelean si sunt mandru ca sunt ardelean asa cum sunt mandru ca sunt roman.Ca sa intelegeti mai bine ideea intrebati un orheian daca este ori orheian ori moldovean.Si-i vedeti reactia.
-
#997 tudor111 14 мая 2011 | 13:14 Multi neaga existenta noastra....spun ca nu exista MOLDOVENI ci doar romani,,,,iar noi insine provinem de la romani ...Nu am cuvinte uneori p/u ceea ce se intimpla in lume...nu stiu de ce dar uneori mi se pare ca unii ii invidiaza chiar pe MOLDOVENI... inventind diferite birfe pentru a le nega existenta si ai da de gol! -
#998 CalinRomania 14 мая 2011 | 13:11 Draga Ioanic,dragi frati moldoveni,tudor111 mi-a confirmat asa cum mi-a confirmat si vados ca voi ,frati moldoveni faceti O MARE CONFUZIE.Puneti semnul diferit intre moldovean si roman.Adica voi spuneti in mod gresit ca ori esti moldovean ori esti roman.GRESIT !!! Moldovenii din Romania nu au uitat nici o clipa ca sunt moldoveni-si sunt mandri ca sunt moldoveni si au-asa ca si voi motive sa fie mandri ca sunt moldoveni.Dar sunt in acelasi timp parte a acestei mari familii a romanilor.
-
#999 CalinRomania 14 мая 2011 | 13:08 Draga tudor111,te rog mult spune-mi si mie UNDE ai vazut ca cineva a contestat existenta moldovenilor???!!!
-
#1000 CalinRomania 14 мая 2011 | 13:07 Fratilor iar mi sa sters ce am scris:Ufa !!!