Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Ştefăneț Anatol

Sa născut la 23 ianuarie în anul 1956, în Grinăuți, Rîșcani, Republica Moldova. Și-a început cariera profesională la vîrsta de 12 ani. Împreuna cu orchestra „Lăutarii” şi „Joc” merge în turnee în Europa, America de Sud şi Statele Unite. A cîntat cu George Zamfir în turnee în Germania, America, România. În 1992 şi-a început cariera de interpret solo. A înregistrat şi a lansat în Franţa 3 albume personale, unul dintre care, „Ştefăneţ-solo”, a primit de două ori premiul francez „Şoc”, în 1999 şi în 2002.

Din 1992 este organizatorul şi liderul grupului „Trigon”. Ansamblul a participat la cele mai prestigioase festivaluri, cum ar fi Festivalul de „Jazz Garana” (România), „Portalegre festival de jazz” (Portugalia), „Astana Blues Festival” (Kazahstan), „North Sea jazz festival” (Olanda), „JAZZYCOLORS” festival – Paris (Franța), Monreal (Canada) şi multe altele.

În 2001 A. Ştefaneţ a evoluat la Congresul Internaţional de Alto în Wellington (Noua Zeelandă).

În 2010 a primit titlul onorific de „Maestru în Artă”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.