Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Covali Boris

S-a născut la 8 august 1982 în satul Suvorov, Republica Moldova, într-o familie de muzicieni. A absolvit școala muzicală, clasa vioară. Studiile superioare le obţine la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Arta Teatrală.

Boris Covali a fost solist al formației „Cotton", a colaborat de asemenea, cu MC Mike, Nicoleta Nuca, formația „Singl Point", Pasha Parfeni.

Participă la o serie de concursuri muzicale, obţinînd nu o dată victorii: „Steua Chişinăului", „Vostocnîi bazar". În anul 2009 Boris participă la concursul „Golden Wing", cîntînd în duet cu Nicoleta Nuca. Iar în anul 2010 ‒ la concursul „Piati zvezd" de la Soci, cîştigînd Premiul Mare, cel mai preţios dar fiind premierea cu un Certificat, care îl permite să-şi difuzeze piesele la 400 de posturi radio în 16 țări.

În luna iunie anului 2012 Boris Covali a reprezentat Republica Moldova la Concursul Internațional „World Championships of Performing Arts", care a avut loc la Los-Anjeles, SUA.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
1072 locuitori

Ciobanovca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciobanovca, Mirnoe, Balmaz și Troiţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Ciobanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.