Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Tira Olia

Olia Tira este pseudonimul interpretei, numele ei adevărat este – Olga Țîra.

Olia Tira s-a născut la 1 august 1988 la Potsdam (Germania) în familia unui militar sovietiс. În copilărie Olia cu părinții săi s-a mutat în or. Cahul, Republica Moldova.

A absolvit liceul teoretic „Dimitrie Cantemir” din Cahul. La vîrsta de 13 ani participă la concursul internațional „Faces of Friends” (Cahul), undе ia premiul 2, interpretînd o piesă în duet сu Natalia Barbu. Peste o perioadă de timp începe să colaboreze cu producătorul muzical Serghei Orlov.

Se mută cu traiul la Chișinău. În anul 2006 lansează primul album solo cu denumirea – „Your place or mine?”. În anul 2011 absolveşte Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea – canto Estrada și Jazz.

Începînd cu anul 2005 Olia Tira participă la toate preselecțiile naționale din republică. În anul 2010 împreună cu formația „SunStroke project” obține dreptul să reprezinte Moldova la concursul internațional „Eurovizion 2010” cu piesa „Run away”, clasîndu-se pe poziția a 22-a.

În prezent Olia Tira pregăteşte noi piese, albume, concertează prin ţară şi peste hotare.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.