Rîbac Semion

Semion Rîbac - critic şi traducător.

S-a născut în 1930 în Chişinău. A absolvit Universitatea de stat din Chişinău (facultatea de litere). Începînd cu anii 50 sec.XX sa angajat activ în studierea procesului literar, artelor teatrale şi cinematografice, publicînd recenzii la cărţi, spectacole şi filme, în presa de limba rusă "Sovetscaia Moldavia", "Molodioj Moldavii", "Vecernii Chişiniov", în revistele "Dnestr", "Codrî", "Octeabri", "Gorizont". A scris despre creaţia lui Kiril Covaldji, Nicolai Savostin, Semion Pasico, scriitorii moldoveni Ion Druţă, Emelian Bucov, Andrei Lupan, Djorje Meniuc, Ion C. Ciobanu, Gh. Malarciuc. Pentru studioul "Moldova-film" a trădus scenariul lui Gheorghe Malar­ciuc "Viscolul roşu" - ecranizarea romanului "Badea Cozma".

A activat în calitate de redactor la Editura de stat a Moldovei "Cartea moldovenească" şi-n secţia de critică la revista "Codru". Din opere literare scrise de S. Rîbac am putea menţiona "Ascultînd timpul" (1969), "La izvorul personalităţii" (1972), "Flacăra de nestins al sufletului" (1976). Este membru Uniunii scriitorilor din URSS şi Moldova.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1240 locuitori

Hristici este un sat şi comună din raionul Soroca. Hristici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1240 de oameni. Satul Hristici a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.