Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 ianuarie 2019, 13:00 Concursuri, expoziţii, proiecte views 16382
Peste 76 mln de lei vor fi alocaţi pentru dezvoltarea regiunii de nord, în 2019
12 ianuarie 2019, 13:00 Concursuri, expoziţii, proiecte views 16382

Peste 76 mln de lei vor fi alocaţi pentru dezvoltarea regiunii de nord, în 2019

Regiunea Nord a Republicii Moldova va beneficia, în anul 2019, de peste 76 milioane de lei pentru implementarea a zece proiecte de dezvoltare regională, lansate în mare parte în anul 2017.

Banii vor fi alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), conform unei decizii a Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Naționale (CNCDR), transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord, importante surse financiare vor fi alocate pentru continuarea implementării a cinci proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație, trei proiecte de dezvoltare a infrastructurii de afaceri și un proiect de eficiență energetică. Totodată, în raionul Dondușeni va fi lansat un nou proiect de aprovizionare cu apă și canalizare.

Datorită finanţării din FNDR, vor avea continuitate programele de asigurare a oraşului Făleşti cu apă din râul Prut, precum şi construcţia sistemelor de apeduct în alte zece localităţi din lunca Prutului. De asemenea, va fi eficientizat energetic Centrul de Sănătate Edineţ, la Bălți va fi creat un Centru de inovare și transfer tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord etc.

În 2019, pentru proiectele implementate în cele patru regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova, CNCDR a aprobat alocarea a 201,75 milioane de lei. În acest an, bugetul total al FNDR, care include cheltuieli operaționale, se cifrează la 220 milioane de lei.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

dezvoltarea regională , 2019 , bani , economie , Nord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
1512 locuitori

Merenii Noi este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Merenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Anenii Noi și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Merenii Noi a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.