Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 martie 2012, 15:30 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5410
05 martie 2012, 15:30 Concursuri, expoziţii, proiecte views 5410

La Donduşeni a luat start festivalul „Mărţişor-2012”

În sala de cenaclu a Casei raionale de cultură a oraşului Donduşeni a avut loc deschiderea festivalului muzical „Mărţişor-2012”. Deschizînd festivalul, Liubovi Danuţa, şefa secţiei raionale de cultură a menţionat, că în cadrul festivalului colectivele artistice din localităţile raionului vor prezenta programe de concert cu tematică diferită.

Deschiderea festivalului a început cu numerele artistice ale fanfarei Casei raionale de cultură, conducător artistic Cornel Lachi, şi a continuat cu prezentările formaţiunilor dansului popular, sportiv, ansamblului folcloric etc. De aplauze furtunoase s-au bucurat numerele, prezentate de discipolii conducătorilor artistici Zestre Victor, Tatiana Neverov, şi cîntecele, interpretate de artiştii amatori ai Casei raionale de cultură.

Liliana Bantoş, moderatoarea festivalului, a specificat că mărţişorul este simbulul prieteniei dintre oameni. De aceea important este să dăruim celor care ne înconjoară mărţişoare. Ele ne vor aduce noroc pe tot parcursul anului, fiind agăţate, la sfîrşitul lunii martie, de crengile unui pom fructifer.

Festivalul muzical „Mărţişor-2012” va finaliza la 10 martie cu prezentarea numerelor artistice ale formaţiunilor din localităţile raionului Donduşeni.   

 

Sursa:  tvtvd.3dn.ru




Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.