Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Mărţişor

Colectivul a fost fondat în anul 1962. Serghei Ciuhrii a devenit conducător al colectivului în anul 1970.

Orchestra „Mărţişor” şi-a început activitatea pe lîngă Casa de Cultură a Tineretului de la Chișinău. În componenţa ansamblului sînt amatori de muzică populară, care au şi studii de specialitate în domeniu. Stilul acestui ansamblu e apropiat cu maniera tradiţională lăutărească. În repertoriu au intrat şi creaţii originale şi cîntece populare, create de orchestranții înşişi.

În componenţa orchestrei cîntă asemenea muzicieni cunoscuţi precum: vioristul G. Banariuc, țambalistul А. Golomoz, clarinetistul V. Golomoz, trompetistul V. Butucel, cîntăreţul C. Rotaru şi mulţi alţii.

Orchestra „Mărţişor” pe parcursul multor ani reprezintă cultura Moldovei în Bulgaria, Germania, Japonia, Portugalia, Spania, Cipru, Sudan, Madagascar şi în alte ţări.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.