Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iunie 2018, 16:45 Stilurile dansului moldovenesc views 15908
Un alt șarpe de dimensiuni mari a fost surprins într-o pădure din Ungheni (Video)
11 iunie 2018, 16:45 Stilurile dansului moldovenesc views 15908

Un alt șarpe de dimensiuni mari a fost surprins într-o pădure din Ungheni (Video)

Un alt șarpe cu lungimea de aproape doi metri a fost văzut într-o pădure din raionul Ungheni. Un trecător l-a observat și, uluit de dimensiune, l-a filmat și postat pe o rețea de socializare. Asta după ce săptămîna trecută, un alt șarpe, de aceleași dimensiuni a fost găsit de polițiștii de frontieră.

Dat fiind faptul că mulți internauți s-au arătat îngrijorați de specia nemaiîntîlnită până acum, ținem să precizăm că această reprilă se numește Șarpele lui Esculap, este inclus în Cartea Roșie a Moldovei și nu reprezintă un risc pentru oameni, mușcătura lui nefind veninoasă.

Potrivit Wikipedia, „este un șarpe neveninos din familia colubride (Colubridae) răspîndit în centrul și sudul Europei (inclusiv în România și Republica Moldova), în jurul Mării Caspice, în Turcia, Armenia, Caucaz. În România trăiește în toate provinciile țării, acolo unde găsește condiții favorabile de trai și este ocrotit prin lege. Îi place căldura. Preferă pădurile cu teren uscat și porțiunile însorite, rariștile de foioase cu luminișuri, coastele stîncoase cu tufișuri, ruinele invadate de vegetație.

Este un șarpe mare cu o lungime de pînă la 2 m. Are un aspect zvelt, capul mic și îngust, coada lungă și subțire. Spatele este brun cu mulți solzi dungați în lung cu alb. Pe laturile capului are două pete gălbui. Abdomenul este alb-gălbui. Are o dunga închisă între ochi și colțul gurii. Se mișcă lent, dar se cațără foarte bine în copaci. Cînd este prins, se repede furios și mușcă. Exemplarele tinere și semiadulte se hrănesc cu șopîrle, iar adulții cu rozătoare (șoareci, șobolani) și mamifere insectivore (cîrtițe). Împerecherea are loc în mai-iunie. La o lună după acuplare, femela depune 5-8 ouă albe, alungite. Puii eclozează în luna septembrie și au o lungime de 22-25 cm. Este simbolul medicinei și farmaciilor".

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Ungheni , Șarpe

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
385 locuitori

Zăzulenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Satul Zăzulenii Noi a fost menționat documentar în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.