Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 noiembrie 2015, 15:55 views 9377
La Văsieni a început o campanie de amenajare artistică a stațiilor de așteptare
26 noiembrie 2015, 15:55 views 9377

La Văsieni a început o campanie de amenajare artistică a stațiilor de așteptare

Inspirați de stațiile pictate din Ialoveni, tinerii din Văsieni au decis să ofere și ei o pată de culoare satului. Astfel, în ziua de 21 noiembrie, una din stațiile de așteptare din satul Văsieni, situată în apropiere de spitalul din localitate, a fost pictată în motive cu maci.

Imaginea pictată pe stație reprezintă o mostră de imaginație și creație artistică, inspirată din mai multe picturi cunoscute. Tinerii care au contribuit la realizarea acestei idei sunt membrii clubului IMPACT, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Stația a fost curățată și pregătită de tineri după care s-a purces la pictarea propriu-zisă a acesteia. Un participant activ la decorarea stației a fost și primarul localității, Sergiu Candu, scrie ialovenionline.md.

Tinerii, împreună cu primarul, au anunțat că nu se vor opri aici și că vor urma alte cinci stații din localitate.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

stație , campania , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.