Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 octombrie 2016, 16:00 views 6530
Ruseştii Noi va avea un Muzeu al Satului (Foto)
26 octombrie 2016, 16:00 views 6530

Ruseştii Noi va avea un Muzeu al Satului (Foto)

Fosta clădire a primei şcoli primare din localitatea Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, a fost reconstruită pentru a fi amenajat un Muzeu al Satului. O comisie de recepţie a evaluat ieri calitatea lucrărilor şi a permis derularea activităţilor ulterioare.

Clădirea a fost renovată din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională în cadrul proiectului „Traseul turistic în nouă localități, crearea oportunităților de investire în turism". Proiectul a fost inițiat în anul 2015, pînă în prezent efectuîndu-se lucrări în valoare de un milion de lei.

„Renovarea muzeului din satul Ruseștii Noi este o inițiativă salutabilă care va contribui la promovarea culturii şi tradiţiilor Regiunii Centru a ţării", a menţionat la şedinţa comisiei de recepţie Anatol Usatîi, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Potrivit primarului localității, Pavel Codreanu, după finalizarea tuturor lucrărilor va fi organizat un concurs de selectare a exponatelor pentru muzeu, la care vor fi îndemnați să participe toți locuitorii satului.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

muzeu , sat , Ialoveni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.