Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 octombrie 2016, 11:30 views 7619
La Ceadîr-Lunga va fi construită o centrală electrică solară
28 octombrie 2016, 11:30 views 7619

La Ceadîr-Lunga va fi construită o centrală electrică solară

Consiliul orășenesc Ceadîr-Lunga a aprobat ideea de construcție în oraș a centralei electrice solare cu capacitatea de 40 de megawați. În ședința de marți, 25 octombrie, consilierii au stabilit hotarele terenului unde va începe construcția.

Directorul întreprinderii de construcție a menționat că alegerea a căzut pe Ceadîr-Lunga nu întîmplător.

„Ne-am gîndit mult unde să amplasăm prima central solară de o astfel de putere. Din cauza unor motive obiective, alegerea noastră a căzut pe Ceadîr-Lunga. Realizarea acestui proiect va oferi orașului o mulțime de oportunități. Apariția resurselor energetice suplimentare va influența în mod pozitiv dezvoltarea infrastructurii, va da un impuls pentru dezvoltarea economică a regiunii. Vor apărea locuri de muncă suplimentare", – a declarat directorul Eugeniu Gavriluța.

Prezent la ședința consiliului orășenesc, șeful adjunct al direcției de gestionare a treburilor bașcanului, Vitalii Derevenco a îndemnat consilierii să susțină proiectul, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD cu referire la site-ul orașului Ceadîr-Lunga.

„Țară noastră nu are resurse energetice, dar există o mulțime de energie solară, care poate fi utilizată pentru producerea energiei electrice", a menționat Derevenco.

Consilierii au aprobat ideea de a construi în oraș centrala solară cu capacitatea de 40 de megawați și au stabilit hotarele terenului unde va începe construcția.

Amintim că anul trecut, la forumul investițional din Comrat, o întreprindere a semnat un acord de intenție de construcție a centralei solare cu primăria Ceadîr-Lunga.

Sursa: provincial.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.