Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 iunie 2016, 15:50 views 5831
Avertizare: Apa din fîntînile oraşului Ceadîr-Lunga încă nu corespunde normelor
21 iunie 2016, 15:50 views 5831

Avertizare: Apa din fîntînile oraşului Ceadîr-Lunga încă nu corespunde normelor

Centrul de Sănătate Publică din Ceadîr-Lunga a atenţionat populaţia oraşului să consume cu prudenţă apă din fîntînile locale. Asta din cauza că apa din acestea încă nu corespunde normelor, după ploile torenţiale din 13 iunie.

Potrivit şefului Centrului, Ivan Hasta, specialiştii instituţiei au prelevat probe din toate fîntînile publice. Datele analizelor au arătat că din 20 de rezervoare, doar în două apa corespunde cerinţelor sanitare.

Totodată, întreprinderea „Apă-Termo" a demarat lucrări de dezinfectare a reţelelor şi curăţare a bazinelor acvatice din oraş.

Medicii sanitari din Ceadîr-Lunga au recomandat localnicilor să evite consumarea apelor din fîntîni, pînă nu vor fi gata datele expertizei asupra calităţii apei din rezervoarele publice, conform gagauzinfo.md.

În acelaşi timp, oraşul Ceadîr-Lunga îşi revine după prejudiciile grave cauzate de ploile torenţiale din 13 iunie, estimate la peste opt milioane de lei. Autorităţile au anunţat că în oraş a fost anulat regimul de situaţie excepţională de nivel local.

Pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii şi ajutorare a sinistraţilor, Guvernul R. Moldova a alocat peste două milioane de lei. Executivul UTA Gagauz-Yeri a transferat peste un milion de lei din care va fi procurat un greder şi vor fi restabilite drumurile locale deteriorate în urma scurgerilor de apă.

De asemenea, la Ceadîr-Lunga au venit ajutoare materiale din partea multor organizaţii obşteşti, oameni de afaceri, iar angajaţii unor instituţii publice au transferat salariul pentru o zi în fondul de susţinere a sinistraţilor.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ceadîr-Lunga , fîntînă , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
46 locuitori

Mărcăuţii Noi este un sat din cadrul comunei Mărcăuţi, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 17 km de orașul Briceni, 33 km de stația de cale ferată Ocnița și 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 46 de oameni. Satul Mărcăuții Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.