Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2023, 11:00 views 1324
Un teren agricol din comuna Lăpușna va fi împădurit de Agenția „Moldsilva”
26 ianuarie 2023, 11:00 views 1324

Un teren agricol din comuna Lăpușna va fi împădurit de Agenția „Moldsilva”

Un teren agricol de 24 ha din comuna Lăpușna, raionul Hîncești, a fost transmis din proprietatea Agenției Proprietății Publice în cea a Ministerului Mediului. Decizia a fost aprobată, astăzi, de Cabinetul de miniștri.

Terenul, care aparținea Penitenciarului nr.7 de la Rusca și avea destinație agricolă, a fost transmis Agenției „Moldsilva” în scopul regenerării fondului forestier. Acțiunea se încadrează în proiectul Guvernului de a crește suprafața terenurilor împădurite cu pînă la 100 de mii ha în următorii 10 ani, prin plantarea arborilor pe orice tip de teren public sau privat disponibil, mai ales în zonele degradate.

Astfel, Ministerul Mediului și-a propus, pînă în anul 2030, să extindă suprafața de vegetație forestieră din Republica Moldova de la 11% la 15%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

paduri , Moldsilva

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
897 locuitori

Briceni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Briceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dondușeni și 219 la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Briceni a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.