Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 martie 2021, 16:00 Muzica rock views 2625
Intrare liberă în Transnistria după vaccinare. Ce trebuie să prezentăm la punctul de trecere?
17 martie 2021, 16:00 Muzica rock views 2625

Intrare liberă în Transnistria după vaccinare. Ce trebuie să prezentăm la punctul de trecere?

Persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului vor avea acces liber în regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de către responsabilii pentru relații externe de la Tiraspol.

Astfel, persoanele care au fost imunizate împotriva COVID-19 nu vor mai fi obligate să obțină permisiune de la reprezentanții Tiaspolului sau să prezinte un rezultat negativ la coronavirus. Singura condiție va fi prezentarea dovezii documentare a imunizării, pe suport de hârtie, scrie NewsMaker.

După cum au remarcat autoritățile transnistrene, documentele digitale de vaccinare nu reprezintă o bază pentru intrarea nestingherită în regiunea transnistreană.

Amintim că, anterior, Tiraspolul a impus restricții privind circulația în regiunea din stânga Nistrului, persoanele nerezidente fiind nevoite să obțină permisiunea de la „sediul operațional".

„Cererea ar trebui trimisă cu cel puțin o zi înainte de călătoria planificată. Este necesar să indicați data sosirii, perioada șederii, scopul vizitei, numărul de telefon de contact. Atașați la acesta copii ale următoarelor documente: buletin de identitate, permis de conducere (atunci când călătoriți cu transportul privat), precum și (dacă este necesar) confirmarea scopului vizitei. Este obligator să așteptați rezultatul examinării cererii", se arată în decizia autorităților transnistrene.

După ce au primit permisiunea, cetățenii străini care prezintă un test PCR negativ pentru coronavirus, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosire, nu vor trebui să fie în carantină. „Dacă, la sosire, un cetățean străin refuză să facă un test PCR, acesta trebuie să se auto-izoleze cel puțin 14 zile. Oricine dorește să efectueze un test PCR îl poate face într-o instituție medicală din orașul unde ajunge", se mai arată în decizie.

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , coronavirus , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.