|
Așteptările locuitorilor sectorului Rîșcani
Portalul Noi.md a lansat o nouă serie de materiale în cadrul proiectului "Așteptările locuitorilor capitalei", lansat în anul 2020.
Atunci, redacția Noi.md a publicat o serie de materiale ample, care au reflectat problemele fiecărui sector al capitalei, precum și sugestiile populației pentru îmbunătățirea situației.
În acest timp, multe dintre problemele capitalei Moldovei, exprimate de cetățeni atunci, au fost rezolvate de autoritățile locale, lucru pe care îl putem vedea în realitate. Au fost reparate multe drumuri, trotuare, pasaje subterane, au fost restaurate și modernizate numeroase parcuri, havuzuri, au fost construite terenuri de joacă și sportive, au fost amenajate parcuri și alte teritorii etc.
Însă o serie de probleme a rămas nerezolvate, la care s-au adăugat altele noi care trebuie soluționate.
Deosebit de grave sînt problemele cu privire la clădirile nefinisate, așa-numitele "clădiri abandonate", atunci cînd agentul economic oprește construcția, iar clădirea capătă un aspect deplorabil, în ea se acumulează gunoaie și se adună persoane fără adăpost.
Locuitorii așteaptă ca autoritățile municipale să întreprindă, așa cum au promis anterior, acțiuni active pentru soluționarea acestora, inclusiv prin elaborarea unor modificări legislative care să permită luarea unor măsuri împotriva proprietarilor clădirilor nefinisate de pe teritoriul municipiului Chișinău, care nu fac nimic în legătură cu construcția clădirilor nefinisate sau abandonate de mai bine de trei ani.
Actuale rămîn și problemele ce țin de repararea drumurilor din curți, crearea unor noi parcări, amenajarea parcurilor etc.
Cetățenii ar dori să vadă rezultate cît mai repede și mai tangibile în aceste și alte domenii deja în viitorul apropiat.
În acest sens, portalul Noi.md a realizat un sondaj în rîndul cititorilor săi pentru a identifica cele mai stringente probleme ale locuitorilor fiecărui sector al capitalei.
De data aceasta vom vorbi despre problemele și așteptările locuitorilor din sectorul Rîșcani al capitalei
Locuitorii sectorului Rîșcani așteaptă renovarea clădirii Circului dinChișinău. Aceștia au subliniat, de asemenea, importanța amenajării zonei adiacente pentru eventuala construcție a unui stadion.
De asemenea, ei consideră că iazul din pădurea dintre sectoarele Rîșcani și Ciocana, un loc preferat de mulți locuitori ai acestui sector, trebuie curățat.
O sarcină importantă ei consideră reîntoarcerea sportivilor și repararea poligonului de tir ”Dinamo”, unde timp de jumătate de secol s-au antrenat arcașii olimpici moldoveni, precum și să fie restaurată și modernizată Arena de Atletică Ușoară.
O altă solicitare a oamenilor este salvarea mozaicurilor de pe fațada blocurilor de locuit vizavi de liceul "Matei Basarab".
Locuitorii din sectorul Rîșcani sînt îngrijorați de reparația îndelungată a podului de pe strada Mihai Viteazul, care provoacă ambuteiaje mari în regiune.
În plus, locuitorii solicită restaurarea și repararea unor pereți laterali ai clădirilor rezidențiale de pe bulevardul Moscova.
Acute rămîn și problemele privind repararea drumurilor din curți și amenajarea parcărilor, probleme specifice tuturor sectoarelor.
În acest context, cetățenii așteaptă ca autoritățile să prezinte un plan detaliat cu termene concrete pentru rezolvarea acestora și altor probleme urgente. Portalul Noi.md a solicitat deja comentariile autorităților locale pe marginea acestui subiect și va publica răspunsurile imediat ce le va primi.
Redacția Noi.md vă îndeamnă să semnalați și alte probleme ale sectorului scriindu-ne la adresa redacție info@noi.md
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 0 locuitori
Stălinești este un sat din raionul Ocnița, în componența comunei Corestăuți. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 satul Stălineşti este complet depopulat. Satul Stălinești a fost întemeiat la începutul secolului XX.
Comentarii
(0)