Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 aprilie 2024, 15:30 views 352
Centrul municipal de găzduire, solicitat și în perioada caldă a anului
01 aprilie 2024, 15:30 views 352

Centrul municipal de găzduire, solicitat și în perioada caldă a anului

Numărul exact al persoanelor fără adăpost din municipiul Chișinău nu este cunoscut în prezent, din cauza migrației permanente a acestora dintr-o localitate în alta. Reprezentanții Centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost susțin că pot să monitorizeze doar cîți dintre ei au beneficiat de serviciile instituției.

Centrul municipal de găzduire a persoanelor fără adăpost este unica instituție din capitală unde oamenii străzii se pot adresa cu diverse probleme, susține directorul centrului Veaceslav Macovei. Acesta afirmă că entitatea pe care o conduce nu cunoaște cîți cetățeni sînt fără adăpost, dar poate să confirme doar cîte persoane sînt în prezent în instituție, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Veaceslav Macovei mai spune că instituția este solicitată și vara, nu numai pe timp de iarnă, deoarece aici pot să-și rezolve problemele cu actele și cele medicale.

Chiar și în perioada caldă noi aveam 35-40 de persoane care stau permanent pe teritoriu. De fiecare dată mergem cu un demers către direcția generală. Direcția generală merge la consiliul municipal unde se ia hotărîrea că anume aceste persoane să fie hrănite. Aici au practic tot, duș, haine după sezon. Noi nu avem ONG-uri care să ne ajute, sînt persoane care îi văd în stradă și vor să-i ajute”.

În prezent, la Centru sînt îngrijite 50 de persoane fără adăpost iar alte 15 sînt internate în spital cu diferite afecțiuni medicale, cum ar fi astm și tuberculoză. Anul acesta potrivit funcționarului, instituției i-a fost repartizat un buget de aproximativ 7 milioane de lei.

Anterior a existat o organizație neguvernamentală care avea cîteva locații prin oraș și le oferea prînzuri calde sau medicamente, dar ultimele informații despre activitatea acestuia datează din perioada pandemică.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3016 locuitori

Cotova este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotova și Măcăreuca. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Drochia și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3016 oameni. Satul Cotova a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.