Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iunie 2023, 09:30 views 1822
Ce este taxa de salubrizare achitată anual de chișinăuieni și la ce servește
09 iunie 2023, 09:30 views 1822

Ce este taxa de salubrizare achitată anual de chișinăuieni și la ce servește

În baza unei decizii adoptate de Consililul Municipal Chișinău încă la finele anului 2021, locuitorii capitalei sînt obligați să achite anual o taxă de salubrizare de 120 de lei.

Regulamentul prevede obligațiuni de plată de 10 lei lunar pentru fiecare persoană fizică înscrisă la adresa declarată ca domiciliu, ceea ce însumează 120 de lei pentru 12 luni.

Astfel, dacă într-un apartament locuiesc trei membri ai unei familii, care au împlinit vîrsta de 18 ani, în avizul de plată va fi indicată suma de 360 de lei – cîte 120 de lei pentru fiecare.

De menționat că taxa de salubrizare diferă de cea pentru evacuarea deşeurilor şi salubrizarea curţilor de locuit, fiind destinată pentru salubrizarea spațiului public din oraș și pentru lucrări de întreţinere.

De la plasa taxei de salubrizare sînt scutite cîteva categorii de cetățeni: pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vîrsta de pînă la 18 ani, precum și parcipanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R.Moldova, dar și participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Menționăm că pentru perioada fiscală 2022, plata taxei de salubrizare va fi efectuată pînă la 31 iulie curent. Contribuabilii care nu vor achita impozitul, riscă sancțiuni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

taxa , Chisinau , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.