09 iunie 2023, 09:30 views 2753
Ce este taxa de salubrizare achitată anual de chișinăuieni și la ce servește
09 iunie 2023, 09:30 views 2753

Ce este taxa de salubrizare achitată anual de chișinăuieni și la ce servește

În baza unei decizii adoptate de Consililul Municipal Chișinău încă la finele anului 2021, locuitorii capitalei sînt obligați să achite anual o taxă de salubrizare de 120 de lei.

Regulamentul prevede obligațiuni de plată de 10 lei lunar pentru fiecare persoană fizică înscrisă la adresa declarată ca domiciliu, ceea ce însumează 120 de lei pentru 12 luni.

Astfel, dacă într-un apartament locuiesc trei membri ai unei familii, care au împlinit vîrsta de 18 ani, în avizul de plată va fi indicată suma de 360 de lei – cîte 120 de lei pentru fiecare.

De menționat că taxa de salubrizare diferă de cea pentru evacuarea deşeurilor şi salubrizarea curţilor de locuit, fiind destinată pentru salubrizarea spațiului public din oraș și pentru lucrări de întreţinere.

De la plasa taxei de salubrizare sînt scutite cîteva categorii de cetățeni: pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vîrsta de pînă la 18 ani, precum și parcipanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R.Moldova, dar și participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Menționăm că pentru perioada fiscală 2022, plata taxei de salubrizare va fi efectuată pînă la 31 iulie curent. Contribuabilii care nu vor achita impozitul, riscă sancțiuni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

taxa , Chisinau , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
434 locuitori

Buteşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 10 km de orașul Glodeni şi la 178 km de oraşul Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Butești a fost menționat documentar în anul 1637.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.