06 september 2023, 09:30 views 1821
Ce este taxa de salubrizare achitată anual de chișinăuieni și la ce servește
06 september 2023, 09:30 views 1821

Ce este taxa de salubrizare achitată anual de chișinăuieni și la ce servește

În baza unei decizii adoptate de Consililul Municipal Chișinău încă la finele anului 2021, locuitorii capitalei sînt obligați să achite anual o taxă de salubrizare de 120 de lei.

Regulamentul prevede obligațiuni de plată de 10 lei lunar pentru fiecare persoană fizică înscrisă la adresa declarată ca domiciliu, ceea ce însumează 120 de lei pentru 12 luni.

Astfel, dacă într-un apartament locuiesc trei membri ai unei familii, care au împlinit vîrsta de 18 ani, în avizul de plată va fi indicată suma de 360 de lei – cîte 120 de lei pentru fiecare.

De menționat că taxa de salubrizare diferă de cea pentru evacuarea deşeurilor şi salubrizarea curţilor de locuit, fiind destinată pentru salubrizarea spațiului public din oraș și pentru lucrări de întreţinere.

De la plasa taxei de salubrizare sînt scutite cîteva categorii de cetățeni: pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vîrsta de pînă la 18 ani, precum și parcipanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței R.Moldova, dar și participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Menționăm că pentru perioada fiscală 2022, plata taxei de salubrizare va fi efectuată pînă la 31 iulie curent. Contribuabilii care nu vor achita impozitul, riscă sancțiuni.

Source: noi.md

Keywords:

taxa , Chisinau , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
3371 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3371 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.