Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 decembrie 2021, 10:30 views 3116
Icoana și moaștele Sf. Ierarh Nicolae, aduse la o biserică din Chișinău
24 decembrie 2021, 10:30 views 3116

Icoana și moaștele Sf. Ierarh Nicolae, aduse la o biserică din Chișinău

La solicitarea credincioșilor, icoana și moaștele Sf. Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, dar și un chivot cu sfinte moaște din mîna dreaptă a Sf. Prooroc Ioan Botezătorul vor rămîne spre închinare la biserica „Sfîntul Cuviosul Dimitrie cel Nou” din Chișinău.

Mitropolia Moldovei anunță că moaștele vor fi în Chișinău pînă la data de 7 ianuarie 2022, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Sfîntul Nicolae a trăit la sfîrșitul secolului III și începutul secolului al IV-lea. Datorită vieții sfinte a fost ales episcop al Mirelor Lichiei.

Din cauză că a propovăduit credința în Domnul Iisus Hristos a fost prins de conducătorii cetății, a fost bătut și aruncat în temniță, împreună cu alți creștini.

Imediat ce Sfîntul Constantin cel Mare a ajuns împăratul romanilor au fost eliberați toți din închisoare, inclusiv Sfîntul Nicolae care a mers în Mira.

În timpul vieții pămîntești Sfîntul Nicolae a săvîrșit numeroase minuni, așa cum arată istoria vieții sale.

Sursa: stiri.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , biserica , icoana

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.